PUBLICITAT

El servei i l'atac dinàmic, armes de la selecció davant Israel

  • Garrido es decanta per Porras com a titular en el partit de diumenge de l'Europeu
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Folguera, Borrego, Cerqueda, Garrido i Ripoll, ahir en la roda de premsa prèvia al partit contra Israel Foto: ÀLEX LARA

La selecció afrontarà diumenge un partit classificatori per a l'Europeu del 2013 contra Israel (Poliesportiu d'Andorra, 12.00 hores) en el qual el tècnic del combinat nacional, Adrián Garrido, ha avisat que les opcions tricolors de victòria són poques, donat que el rival està farcit de jugadors professionals.

En teoria Andorra està un esglaó per sota però el seleccionador creu que té les claus per intentar donar la «campanada»: «Si volem tenir opcions hem d'arriscar amb serveis de salt i potents. Després és vital tenir un atac dinàmic, perquè la defensa és obvi que ha de funcionar a la perfecció. És indispensable jugar al 150%, buidar-nos a la pista». Dues claus que contrasten, però, amb dos dels defectes que més van cridar l'atenció en l'amistós –l'únic de preparació per a aquest partit– contra el Sabadell: el bloqueig i el servei.

Aquestes coses s'han hagut de polir en les darreres setmanes tot i que Èrik Olivera i Iván Lanza, titulars indiscutibles, viuen a Madrid i Barcelona, respectivament, i no han pogut ser presents en els entrenaments –cap ni un s'ha pogut fer amb tots els jugadors convocats. Ells tindràn la responsabilitat de rematar pel centre, mentre que Borrego i Salvador ho faran pels flancs.

Garrido també ha resolt els dubtes que tenia en el set inicial. Lanza i Olivera els tenia clars juntament amb Borrego, Salvador, Folguera i José Garcia de lliure. La posició que falta finalment serà per a Francesc Porras, «perquè en la recepció el veig més segur que Pérez i Parat», va argumentar.

El capità, Borrego, va remarcar sentir-se «orgullós per jugar a casa» contra un rival de tant nivell. «Farem que la victòria l'hagin de suar, no se l'emportaran fàcilment. Hem de donar un pas més en el vòlei andorrà i esperem que aquest partit serveixi per estableir una comunió entre els seguidors i els jugadors».

De la seva banda Xavi Folguera, jugador del Ciudad del Medio Ambiente de Soria –semfinalista en la Superlliga–, va avisar: «Dominen totes les facetes del joc i són molt ordenats en tècnica i en tàctica».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT