PUBLICITAT

BancSabadell d'Andorra obté 6,45 milions de beneficis

  • Suposa un increment del 5,17% respecte al resultat obtingut en l'exercici anterior
10052012-sabadell
La façana del Banc Sabadell d'Andorra.
BancSabadell d'Andorra ha tancat l'exercici passat amb un benefici de 6,45 milions d'euros, el que suposa un increment del 5,17% respecte al resultat obtingut en l'exercici anterior. Així ho ha fet públic l'entitat en un comunicat on destaca que en un context general "molt difícil", aquest resultat positiu posa en relleu "la sostenibilitat del model de negoci de l’entitat, clarament orientat a assolir una posició de referència en el mercat andorrà".
Les dades mostren que la inversió creditícia s’ha situat en els 401,31 milions d’euros, el que suposa més de 8 milions d’euros per sobre de la xifra final de 2010. Aquest total, sumat als venciments i amortitzacions, implica un increment interanual de producció de crèdits i préstecs de més de 20 milions d’euros.

Pel que fa als recursos gestionats de clients, al tancament de l’exercici, superaven els 1.200 milions d’euros. En aquest sentit, des de l'entitat destaquen que en aquest àmbit cada vegada és més important la banca país, "fet que evidencia la creixent quota assolida pel banc en el mercat andorrà".

La ràtio d’eficiència, el 31 de desembre de 2011, era del 37,51%. La rendibilitat sobre el capital (ROE) assolia el 12,25%, per sobre de la de l’any anterior, tal com destaquen des de BancSabadell, que també assenyala que la ràtio de morositat s’ha mantingut en nivells "molt baixos", amb un 0,62% del total de la inversió.

D'altra banda, l'entitat ressalta que la ràtio de solvència ha continuat creixent fins a assolir el 20,22%, un percentatge que "duplica el mínim del 10% fixat per l’INAF, cosa que evidència l’encert de la política del banc d’incrementar la seva capitalització amb una adequada gestió dels riscos". Finalment, la ràtio de liquiditat també va créixer al 2011 i, a la data del tancament, era del 85,97%, "més del doble del requeriment mínim del 40%".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT