PUBLICITAT

El PS ofereix col·laboració per negociar el CDI

  • Font apunta a rectificar la possibilitat que França apliqui un impost per als residents a l'estranger
11052012ps
El vocal del PS Jordi Font i el president del partit, Víctor Naudi, durant la roda de premsa d'aquest dijous. Foto: ANA / N. M.
El Partit Socialdemòcrata ha ofert, aquest dijous, la seva col·laboració al Govern per negociar amb el parlament francès una rectificació en la clàusula més polèmica del conveni de no doble imposició. El vocal del partit Jordi Font ha apuntat que es podria introduir alguna esmena o clàusula posterior que rectifiqui el redactat actual que fa referència a la possibilitat que França apliqui un impost per als residents a l'estranger. Per això, ha dit que els socialdemòcrates estaran a la disposició del Govern per "intentar pal·liar els efectes negatius que pugui tenir aquest conveni" i per plantejar la situació als parlamentari socialistes francesos. Tot i que reconeix que l'Estat francès pot aplicar aquestes mesures independentment del que digui el conveni, apunta que "per això mateix no entenc perquè ho han posat". D'altra banda, des del PS també han criticat que el conveni doni a entendre que hi ha persones que tenen la doble nacionalitat francesa i andorrana, quan al Principat això és il·legal.
El Partit Socialdemòcrata ha tornat a criticar, aquest dijous, l'apartat del conveni de no doble imposició que fa referència a la possibilitat que França apliqui impostos als residents a Andorra. El president del partit, Víctor Naudi, i el vocal, Jordi Font, han coincidit en admetre que en general el conveni compleix correctament el principal objectiu, que és el d'evitar la doble imposició als empresaris, però que per altra banda té apartats que no comparteixen.

Els socialdemòcrates han incidit específicament en el fet que no se'ls fes partícips de les negociacions de l'acord, i que s'elaborés amb presses i sense parar-hi l'atenció que ells consideren necessària.

Els principals punts on veuen inconvenients són la clàusula que fa referència a l'impost que pot aplicar França sobre els resident a Andorra, però també els sembla millorable el redactat que s'ha fet servir, i els incomoda el fet que un dels articles doni a entendre, segons ells, que hi ha persones a Andorra que tenen la doble nacionalitat, quan això està prohibit al país. Font es basa en un article que parla dels residents a l'estranger que posseeixin la nacionalitat del país però no tinguin la de l'altre país. Segons Font això dóna a entendre que hi ha persones que poden posseir les dues nacionalitats, i això no s'escauria en tractar-se d'un acord entre Andorra i França.

Tot i les crítiques, Font ha volgut deixar clar que la voluntat és d'actuar en positiu i oferir la seva ajuda al Govern en el que faci falta. Font considera que cal rectificar l'apartat sobre l'impost als residents a l'estranger, i com que el Govern ja ha rubricat l'acord, creu que el més oportú seria modificar-ho quan s'hagi de votar al Consell General i al parlament francès. Per aquest motiu diu que "si ens hi volen o ens ho demanen" podran negociar amb els parlamentaris francesos després de les eleccions legislatives.

En aquest sentit, reconeix que no sap ben bé quina seria la millor via per fer aquesta rectificació, però recorda que en l'acord monetari, un cop rubricat encara s'hi va afegir una clàusula, i que per tant no ho veu impossible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT