PUBLICITAT

AD800 reclamarà al Govern més transparència i referèndums

  • L'associació inicia una campanya de recollida de signatures per demanar que es faci pública la gestió de la CASS
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La junta de l'associació AD800, ahir en la presentació a la premsa. Foto: ÀLEX LARA

lluny dels pronòstics més fatalistes, el grup ciutadà nascut a les xarxes socials, AD800, La parròquia del poble, ha fet el salT i ja s'ha constituït com a associació.

El grup AD800 es va presentar ahir com a associació ciutadana, deslligada de qualsevol partit i ideologia política. Ara bé, si tenen com a «vocació» la implicació en decisions polítiques del país, ja que consideren que actualment les institucions polítiques són «mers instruments electoralistes» i que no vetllen per «l'interès comú i general», és més, «sembla que només governin per deu famílies i a Andorra som 70.000 ,habitants», va puntualitzar el vicepresident de l'associació, Manel Montoro.

Amb l'objectiu que la ciutadania s'impliqui, en primer lloc, «cal un ciutadà format i informat», i aquesta serà precisament una de les tasques que durà a terme l'associació, que aviat començarà unes reunions per presentar-se a les set parròquies. I en segon lloc, «cal un sistema més democràtic, molt més transparent i més directe, en el qual la manifestació de la representació popular hauria de ser la regla». És per això que l'associació reclama l'ús dels referèndums per prendre decisions que afectin l'interès general, com són els anys que calen per obtenir la nacionalitat andorrana. Ara bé, els referèndums només els pot convocar el cap de Govern, segons la Constitució, tal i com va reconèixer Montoro.

Un altre dels temes en el qual l'associació va fer èmfasi va ser en la necessiat de tenir una justícia independent, «ja que si no és així, totes les lleis que s'estan fent no serviràn per a res».

SIGNATURES PER LA CASS / Una de les primeres accions que AD800 durà a terme com a associació és la recollida de signatures per tal de demanar al Govern que es faci pública la gestió de la CASS.

La secretària general de l'associació, Mélanie Musolas, va dir que ja que «el Cap de Govern ens està obligant per llei a continuar contribuint a la CASS, perquè aquesta és de tots», la informació sobre la seva gestió i les decisions que es prenen haurien de ser públiques.

Musolas va dir que esperen arribar a les 20.000 signatures per lliurar el document al Govern, i demostrar així que «gran part de la població no està d'acord amb la gestió de la CASS».



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT