PUBLICITAT

Sant Julià arriba al superàvit amb una operació immobiliària

  • El deute del Comú es retalla fins als 17 milions després d'ingressar 1,48
L. GARRIDO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una imatge de la sessió del Comú, ahir Foto: ANA / M. C.

Continua com la parròquia amb els números més sanejats. Fins i tot, pot presumir d'un superàvit més gran que l'especificat als pressupostos. I és que Sant Julià de Loria va tancar el 2011 amb uns guanys de 1,48 milions d'euros. Tot i així, l'oposició al Comú no veu aquests resultats amb els mateixos bons ulls. Perquè troben que són fruit d'un aspecte purament temporal, en el que va influir de forma notable una operació immobiliària que li va reportar uns 1,15 milions a l'administració.

El Comú va tancar els comptes amb uns ingressos de 15,6 milions d'euros i una despesa de 14,1. Millor del que es va pressupostar, que esperava un superàvit de 817.389 euros i es va acabar per assolir els 1,48 milions. Segons el conseller de Finances, Joan Besolí, gràcies a «la racionalització i la flexibilitat pressupostària».

Altre fotografia / No ho veu de la mateixa manera el conseller de l'oposició Josep Roig. I és que va destacar que els ingressos en impostos directes es van multiplicar fins als 149% degut a una operació immobiliària que va reportar uns 1,15 milions. A més, amb transferències corrents apareixen dos milions que, tal i com ell va assenyalar, són fruit d'un préstec del Govern que «s'haurà de retornar». I va voler mencionar també els dos milions invertits en el parc temàtic de Naturlàndia. Per Besolí, aquests dos milions no compten, ja que reportaran beneficis, però Roig no ho considera així. Tal i com ell afirma, són 5,5 milions els que s'haurien de sumar al deute.

Un deute, si més no, bastant ajustat. Amb aquest superàvit es retalla fins als 17,3 milions, un 69% per sota del límit de la Llei de finances Comunal. Tot i que Besolí va reconèixer que pot ser només fruit de l'any tancat i que no ha de reproduir-se novament aquest 2012.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT