PUBLICITAT

Christian Frémont s'acomiada dels elegits a la Casa de la Vall

  • El representant personal del copríncep francès repassa quatre anys decisius
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Christian Frémont i el síndic, Vicenç Mateu, conversant a Casa la Vall Foto: ANA / MARTA TORT

El representant del copríncep francès, Christian Frémont, també va acomiadar-se ahir de les institucions andorranes fent un balanç de la representació que ha ostentat durant els últims quatre anys. Frémont va destacar que «ha estat un període molt important per Andorra ja que el Principat ha escollit entrar dins de la modernitat i ja és un país normal». Frémont va explicar aquesta convicció pel fet que «Andorra ha acceptat les regles financeres i fiscals que regnen entre els països moderns i ha signat els acords d'intercanvi d'informació fiscal». I també va subratllar que «aquests canvis s'han fet sense crisis i dins una continuïtat política, malgrat diversos mandats i governs». Cosa que confirma «la maduresa política del país».

Frémont va fer aquestes declaracions després d'acomiadar-se dels síndics generals i dels presidents dels grups parlamentaris, que van destacar la gran ajuda que el representant del copríncep Sarkozy ha prestat en les transformacions que Andorra està afrontant. Frémont, deixarà de ser el representant del copríncep francès un cop el nou president de la República Francesa, François Hollande, prengui possessió del càrrec, per això ja es va acomiadar ahir agraint als elegits andorrans «els quatre anys molt agradables del meu mandat» també va afirmar que estima molt Andorra i que aquest ha estat un període històric per al país. Frémont considera que el període ha estat important per la crisi econòmica, que també afecta el Principat, i en segon lloc perquè ha estat el moment en què Andorra «s‘ha acollit a la modernitat per passar de paradís fiscal a ser un país respectat dins de la comunitat internacional al mateix nivell que tots els grans països moderns».

L'aproximació d'Andorra a Europa, «si bé no ha arribat a la integració perquè no s'adaptaria a les tradicions del Principat, s'ha normalitzat molt i les relacions són bones». També va explicar que el copríncep Sarkozy ha seguit molt atentament tot el què passava al Principat i que precisament, va ser ell qui va exhortar les autoritats andorranes a avançar cap a la transparència fiscal i en l'adopció de les regles de joc queorpees, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT