PUBLICITAT

La UH reivindica esdeveniments com ara el Tour per atreure turistes

  • Andorra va rebre el 5,4% menys de visitants que el juny de l'any passat
  • Els hotelers confien que, tot i la tendència general, l'agost serà millor que el juliol
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

La Unió Hotelera (UH) admet que l'arrencada de la temporada d'estiu al país és cada vegada més complicada i que caldrien esdeveniments com ara l'arribada del Tour de França per atreure visitants en aquests mesos més fluixos. Així ho va reivindicar el president de l'entitat, Xavier Palou, en declaracions a EL PERIÒDIC, després que el Departament d'Estadística fes públiques ahir les dades de visitants corresponents al mes de juny. Unes dades que posen de manifest una davallada del 5,4% de visitants respecte al juny de l'any passat.

Les dades d'Estadística recullen que Andorra va rebre 583.591 visitants al juny, una xifra que representa una disminució del 5,4% respecte al juny anterior. El nombre de turistes, és a dir, de visitants que van pernoctar al país, va ser de 86.965 persones, cosa que suposa una disminució del 5,5%, mentre que el nombre d'excursionistes va ser de 496.626 persones, que suposa una disminució del 5,3%. La tendència és similar a la que es va registrar al maig, quan la disminució respecte al mateix mes de l'any passat va ser del 5,8%.

En aquests moments, encara no es pot fer una valoració del mes de juliol, però Palou va anunciar que la tendència a la baixa es pot moure entorn dels mateixos percentatges que els últims mesos. En qualsevol cas, el president de la UH va voler evitar caure en el pessimisme i va assegurar que, si l'agost funciona bé, "el sector es pot arribar a recuperar".

La crisi als països veïns i la retallada de salaris i pagues dobles es farà notar, segons les apreciacions de l'agrupació hotelera. Ara bé, el sector no ha perdut la confiança en el mes d'agost, que tradicionalment és millor que els primers mesos d'estiu.

Igualment, des de la UH recorden que l'estiu sempre és més fluix que la temporada d'hivern. De cara a atreure més visitants durant els dies de menys afluència, Palou creu que s'haurien de potenciar esdeveniments que mouen molta gent. Un exemple és el Tour de França, que l'any passat va arribar a Arcalís. Però Palou es va referir també a altres actes, com ara la Vuelta a Espanya o l'organització de cicles de concerts.

MAJORIA D'ESPANYOLS
Les mateixes dades d'Estadística reflecteixen que la majoria de visitants del juny (54,2%) van ser persones de nacionalitat espanyola. Els francesos van representar el 42,6% de les visites, mentre que les persones d'altres nacionalitats van suposar només el 3,3% del total.

En l'acumulat dels últims dotze mesos, i respecte al període anterior, la disminució global dels visitants va ser del 2,6%. El resultat negatiu és fruit d'una disminució dels excursionistes del 4,4%, mentre que els turistes, de fet, van augmentar el 4,7%. Si la variació es desglossa per nacionalitats, resulta que el nombre d'excursionistes va descendir en totes les nacionalitats, si bé la davallada més important, del 6%, correspon als espanyols. La disminució d'excursionistes francesos va ser del 2,4% i la d'excursionistes d'altres nacionalitats, del 5,3%.

Pel que fa als turistes per nacionalitat, i tenint en compte la variació anual, destaquen els espanyols, que confirmen el creixement positiu iniciat al mes de gener. Aquest augment se situa ara al 7,5%. Quant als turistes francesos, presenten una tendència a la baixa des de l'octubre del 2007. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT