PUBLICITAT

Duríssima temporada per a l'equip nacional de muntanya

  • La competició comença el pròxim 20 de maig amb la marató de Zegama
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'equip nacional que representarà Andorra aquesta temporada, ahir Foto: ÀLEX LARA

Les dificultats econòmiques i la manca de més possibles corredors –cap en categoria femenina, una temporada més– han provocat que l'equip nacional de curses de muntanya de la FAM (Marc i Óscar Casal, Ferran i Xavier Teixidó, Lluís Sanvicente i Joan Valls) estigui gairebé obligat a programar una temporada de gran duresa per als seus corredors. El debut en competició serà a la marató de Zegama del pròxim 20 de maig –«arriba massa d'hora», va dir ahir el seleccionador Carles Font, «però hi hem d'anar perquè hi seran els millors del món»–, tot i que la gran exigència arribarà entre juny i juliol, amb curses gairebé cada set dies.

La Copa del Món o Skyrunner World Series obliga a disputar tres curses, una sky race i una vertical, i així la FAM ha programat Zegama el dia 20 de maig, Canazei el 20 de juliol (vertical) i 22 de juliol (sky race), Premana el 29 de juliol i Zinal el 12 d'agost. A la cursa basca de 42km que obre el calendari correran Sanvicente, els germans Casal i Valls, però a Canazei un serà baixa. A Zinal només hi correran dos per procés de selecció de resultats i estat de forma. L'objectiu de la FAM és que els corredors siguin entre els 20 primers.

Així mateix, aquests quatre corredors tenen en el seu pla de temporada els Sky Games de la Ribagorça, que són com uns Campionats del Món i que atrauran als millors corredors del planeta. Serà una Vertical el 30 de juny i el mateix dia una Sky Speed (cursa explosiva d'un desnivell de 200m), a més de la Sky Maraton del 8 de juliol.

A més, tots els corredors de l'equip nacional intentaran participar en la majoria de proves de la Copa d'Andorra de curses de muntanya: Travessa de Canillo, d'Encamp, de la Massana i Ordino i el Cross Vertical de Prat Primer.

Precisament aquesta competició nacional, entre d'altres que hi han molt més enllà de les nostres fronteres, servirà per mantenir la forma dels germans Teixidó, que representaran la FAM en les curses de Vertical Kilometer Series, que ve a ser un substitut de les Verical Building de la temporada passada. El seu calendari serà 10 de juny a Loutraki (Grècia), 20 d'octubre a Martigny (Suïssa) i 11 de novembre a Alacant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT