PUBLICITAT

El Govern entrarà a tràmit la llei de finances comunals

  • Jodi Cinca va afirmar que tindrà a punt el text d'aquí a quinze dies
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va anunciar ahir als cònsols que el Govern vol aprovar la proposició de modificació de la llei de finances comunals en deu o quinze dies, i entrar-la a tràmit parlamentari el 17 de maig. La cònsol de la capital, Rosa Ferrer, i la cònsol de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, van explicar que el text inclourà la interrupció del termini de prescripció de les sancions administratives imposades pels comuns amb la simple notificació de la mateixa i el canvi en el còmput del límit d'endeutament, que prendrà la mitjana dels ingressos liquidats en els tres darrers anys.

Tot i que els comuns no han fet un càlcul de l'import al que poden arribar les causes pendents d'execució a la Batllia, Ferrer va reconéixer ahir que «es tracta de molts diners, només al comú d'Andorra la Vella, els impagats s'eleven a més de 200.000 euro». Fa pocs dies el comú de La Massana publicava deutes per valor de més de 70.000 euros al Bopa, i el d'Encamp no va voler comunicar a quan ascendia la relació publicada al mateix butlletí i que s'allargava en més de 15 pàgines. Per tot plegat, Ferrer va reiterar que la fórmula idònia és l'autotutela, com també els va proposar el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila. D'aquesta manera, l'administració pot exercir el cobrament del tribut en el mateix moment que el genera.

Per últim, els comuns també van debatre sobre el projecte de llei de l'IVA. Ferrer va explicar que el model entrat a tràmit tindrà una repercussió en els ingressos comunals i precisament en el capítol de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials de 400.000 euros menys a repartir entre els set comuns, en canvi, altres models podrien sortir més cars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT