PUBLICITAT

Les jubilacions dels actuals funcionaris costaran 273 milions al Govern

  • Els sindicats reclamen que es faci l'aprovisionament per assegurar les pensions
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca, reunit amb representants sindicals recentment Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, es va reunir ahir amb els representants sindicals dels funcionaris. La trobada va servir per exposar l'estudi actuarial encarregat a una empresa externa per conèixer el cost de les jubilacions dels funcionaris. El resultat és que el desembre passat s'haurien d'haver tingut aprovisionats 273 milions d'euros per fer front a les actuals pensions i a les futures jubilacions dels actuals funcionaris. L'estudi s'ha fet sobre la base de 1.914 treballadors públics.

Així ho va exposar «de memòria» el portaveu de la plataforma de sindicats de la Funció Pública, Joan Torra, que va exposar també que per fer front a la part que li correspon al Govern de les jubilacions actuals es necessiten cinc milions d'euros, i que en una dècada aquesta necessitat s'haurà multiplicat per tres i se'n requeriran 15. Així, «el problema cada any és més gran».

Per ara cap govern ha aprovisionat els fons necessaris, i segons va assegurar Torra, ahir tampoc es va arrencar aquest compromís al ministre. I tampoc es van posar solucions damunt la taula. Pel portaveu de la plataforma, de solucions n'hi ha moltes de possibles, però no és feina dels sindicats al parer de Torra, sinó que «la pilota és del Govern».

El portaveu sindical va reiterar la necessitat de fer aquest aprovisionament, doncs els treballadors es volen assegurar que «quan ens jubilem cobrarem el promès per contracte». Avui, en jubilar-se cobren el 70% del sou de la darrera nòmina. Una part és sufragada per la CASS en funció dels punts cotitzats al llarg de la vida laboral, i la resta és cobert per l'administració.

REBAIXA DE L'APORTACIÓ A LA MÚTUA / Els funcionaris han vist incrementat lleugerament el seu salari des de la nòmina del març –sense tenir en compte l'aplicació de la llei de mesures de contenció de la despesa en matèria de personal–, doncs l'aportació mensual a la mútua s'ha vist reduïda a l'1%. Segons va poder saber EL PERIÒDIC, la caixa mutual tenia un superàvit de prop d'un milió d'euros, pel què es va decidir reduir novament l'aportació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT