PUBLICITAT

El Govern reconeix que hauria de tenir aprovisionats 273 milions per a les jubilacions dels funcionaris

  • La xifra surt d'un estudi actuarial elaborat per una empresa externa
  • Jordi Cinca ha admès que l'Estat no té aquest diners
08052012_sindicats ministre
Imatge d'una reunió recent entre el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i els representants sindicals dels funcionaris. Foto: ANA / M.C.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha transmès aquest dimarts al matí als representants sindicals dels funcionaris que l'Estat hauria de tenir 273 milions d'euros aprovisionats per afrontar les jubilacions dels treballadors públics. Un diners que no té. La xifra surt d'un estudi actuarial elaborat per una empresa externa.
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, s'ha reunit aquest dimarts al matí amb els representants sindicals dels funcionaris per explicar-los-hi els resultats de l'estudi actuarial, elaborat per una empresa externa, per saber quina és la quantitat de diners que el Govern necessita per fer front a les jubilacions dels treballadors públics. L'estudi s'ha elaborat sobre la base de 1.914 funcionaris.

Segons ha explicat el portaveu de la Plataforma de Funcionaris a l'ANA, Joan Torra, el ministre Cinca els ha dit que l'estudi reflecteix que al Govern li calen 273 milions d'euros per fer front als compromisos de les jubilacions. Aquests diners no hi són a la caixa de l'Administració perquè mai s'han aprovisionat, ja que cada Govern els ha anat sufragant a través dels pressupostos de l'Estat.

Torra ha assegurat que durant la reunió d'aquest dimarts no han analitzat les possibles solucions, però ha assegurat que 'l'actual model és insostenible'. Trobar solucions, des del seu punt de vista, 'és responsabilitat del Govern, no pas nostra'. La setmana vinent hi ha prevista una nova reunió entre Funció Pública i els representants sindicals.

En l'actualitat els funcionaris jubilats cobren el 70% del sou de la darrera nòmina. Una part d'aquest percentatge és sufragat per la CASS en funció dels punts cotitzats al llarg de la vida laboral, i la resta és cobert per l'administració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT