PUBLICITAT

Berçot: "el CDI s'ha fet a favor de l'interès general i no del particular"

  • L'ambaixador de França a Andorra considera que els ciutadans francesos haurien d'expressar el seu punt de vista davant del parlament francès, i no davant de les autoritats o la premsa andorrana
08052012_marti ambaixador1
El cap de Govern, Antoni Martí, s'ha reunit amb l'ambaixador francès, Jean Pierre Berçot. Foto:SFGA
L'ambaixador de França a Andorra, Jean Pierre Berçot, s'ha pronunciat aquest dimarts sobre la clàusula que contempla el conveni de doble imposició que provocaria que els residents francesos a Andorra haguessin de tributar al seu país d'origen si s'implantés un nou impost per als exiliats fiscals. Berçot ha lamentat que es critiqui un acord que ha estat negociat entre França i Andorra, i ha assegurat que la negociació s'ha fet 'a favor de l'interès general i no de l'interès particular'. En aquest sentit, l'encara ambaixador ha lamentat les declaracions fetes pel conseller electe pels francesos establerts a Andorra a l'Assemblea de Francesos a l'Estranger, Jean Pujol, ja que considera que els ciutadans francesos haurien d'expressar el seu punt de vista davant del parlament francès en lloc de fer-ho davant de les autoritats andorranes o de la premsa andorrana.
L'ambaixador francès, Jean Pierre Berçot, durant la visita protocol·lària de comiat que ha fet aquest dimarts, ha tractat amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, la qüestió de la la clàusula prevista en el conveni de no doble imposició per la qual els residents francesos també haurien de tributar al seu país d'origen. 

Berçot ha posat de manifest que el text ha estat negociat per la part andorrana i per la part francesa, i que encara l'han de validar els respectius parlaments. Per aquest motiu, lamenta que els seus compatriotes es permetin de criticar la signatura d'aquest acord en un país estranger, 'i que diguin que és un acord dolent i contrari als interessos dels nacionals francesos'.

L'ambaixador ha assegurat que tant França com Andorra actuen d'acord amb els interessos generals i no els interessos particulars, i que si han decidit rubricar-lo 'és un procediment totalment democràtic i lògic'. Per tant, no entén perquè es qualifica la signatura del conveni 'd'aberració', i afegeix que 'no és una prova de massa respecte ni de dignitat criticar a l'estranger la posició de França en relació a un text bilateral'.

Finalment, Berçot no ha volgut opinar sobre la clàusula ni sobre si el conveni pot afectar als residents francesos, argumentant que 'cal esperar que es pronunciïn els parlamentaris per després jutjar si és un bon acord o no'.

Durant la reunió que ha mantingut amb el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, també han tractat de la resta d'avenços que s'han fet en les relacions bilaterals durant el mandat de Berçot, dels quals ha destacat els acords fronterers amb l'Arieja i el reconeixement per part d'Andorra de la independència de Kosovo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT