PUBLICITAT

La infraestructura far d'Andorra serà més internacional que mai

  • L'arquitecte explica als accionistes públics que la vocació del projecte és captar turisme de llarga estada
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jean-Michel Ruols amb els plànols a la mà comenta als cònsols l'avançament de les obres, ahir Foto: ÀLEX LARA

L'ampliació de Caldea neix amb la vocació de captar un turisme de llarga estada, 20 anys després de la primera fase de construcció del termolúdic. Jean-Michel Ruols, arquitecte i creador del complex, va presentar ahir el conjunt del projecte i l'estat de les obres als accionistes públics, és a dir, als cònsols de les set parròquies que a excepció d'Encamp, no van faltar a la cita. Ruols defineix l'ampliació de Caldea com un nou element independent però alhora complementari de les instal·lacions existents. L'adequació de l'espai però, plantejava uns quans reptes com ara «superar el pas del temps, comercialment parlant, que no fos démodé al cap de dos dies i que cobrís les necessitats d'una clientela que també ha evolucionat amb el temps», va argumentar Ruols.

Tot plegat «plantejava un nou concepte amb uns objectius comercials que calia privilegiar». La solució que ha aportat l'arquitecte passa per situar el nou centre a vuit metres del sòl, «en relació al primer, cosa que obre el nou espai com un balcó sobre la vila d'Escaldes i Andorra». A més, les instal·lacions del nou espai «s'enlairen en tres nivells que donaran al públic una especificitat que no tenia abans». Ruols també va explicar que el centre comptarà amb un reservat amb tots els serveis fitness dissenyat per acollir grups particulars o d'empresa i famílies que «volen gaudir dels banys amb privacitat» i va afegir que aquest tipus de producte «és molt apreciat actualment pels russos i s'està posant de moda a tot Europa».

A la llacuna inspirada del castell de cotó fluix, Pamukkale, a Turquía, el nou espai afegirà un nivell en forma de trebol amb quatre grans zones de tractament «aplicant criteris de talassoteràpia termal, un tractament actiu sense necessitat de personal». L'usuari hi navegarà per interactuar amb els jocs d'aigua que se li proposaran: matalassos de bombolles, brumisadors i sortidors, entre d'altres. «Es tracta d'un sistema interactiu que l'usuari pot utilitzar com vulgui». Ruols també va afegir que les instal·lacions es completaran amb una platja, un espai fitness, vestidors «tipus club», i un restaurant interior i exterior, amb zona humida i zona seca, tot plegat connectat pel gran aquari de nou metres d'alçada, que resseguirà una gran escala. L'aquari, concebut com le clou del nou espai, contindrà espècies d'aigua dolça i aigua salada.

Resistir al pas del temps / Perquè les instal·lacions siguin duradores, no ja en termes de moda sinó de materials, totes les piscines s'han fabricat amb acer inoxidable «cosa que ofereix una perennitat que el formigó o les rajoles no ens poden garantir». Les piscines estaran equipades amb 50 sortidors d'aigua, «atracció de base que alhora també constitueix un sistema de relaxació». La zona fitness tindrà saunes i hammans i un pati de neu «aquesta vegada prefabricat, ja que si fa 20 anys ho havíem experimentat avui és un element que ja es troba al mercat». Tumbones i marbres calents se situaran al voltant de la zona aquàtica que alhora també serà una gran zona transparent «perquè la gent que vingui d'arreu pugui gaudir de les aigües i alhora del paisatge». Ruols va insistir en el posicionament comercial de Caldea que considera «capital per captar una clientela diferent.

Restauració sana / El que no tornarà fer Caldea és apostar per un restaurant gastronòmic. En canvi, la direcció del termolúdic es planteja una restauració més adaptada al nou producte que es vol comercialitzar, d'acord amb les expectatives del turisme de benestar i que complementaria alguns dels tractaments que s'hi ofereixen. Així, al producte sa i biològic es pot afegir una sèrie de menús dissenyats per interactuar en tractaments d'aprimament, de posada en forma o de bellesa. Una altra opció és proposar als clients tisanes naturals en passar d'una zona a una altra, dins l'espai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT