PUBLICITAT

Martí treu ferro a les pors sobre l'aplicació del CDI

  • Relativitza i diu que no s'ha de confondre els exiliats fiscals amb residents
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
François Hollande rep la notícia de la seva victòria. Foto: EL PERIÒDIC

El cap de Govern, Toni Martí, va respondre ahir a les declaracions del representant de la comunitat francesa a Andorra, Jean Pujol, en relació a la possibilitat que França apliqui la clàusula prevista en el conveni de no doble imposició per la qual els residents francesos també haurien de tributar al seu país d'origen. Això passaria si tal com hauria promès durant la campanya electoral el futur president de la República francesa i copríncep, François Hollande, aprovés una legislació per la qual es regulés un nou impost especial per als exiliats fiscals. O el que és el mateix: un impost específic per als residents francesos en països com Andorra, Suïssa, Bèlgica i Luxemburg. Aquesta promesa electoral també va ser realitzada per Nicolas Sarkozy.

Es dóna el cas que amb aquests tres darrers països -Suïssa, Bèlgica i Luxemburg- França ja té signats acords bilaterals, per la qual cosa hauria d'obrir un nou procés negociador per poder cobrar impostos als exiliats fiscals. Amb Andorra, en canvi, és el primer estat amb qui França signa un acord introduint-t'hi la clàusula per la qual es reserva el dret de no aplicar als residents francesos a Andorra el conveni de no doble imposició i, per tant, haver de tributar al seu país amb motiu de la introducció del nou impost. El cap de Govern,

Toni Martí, ha dit en declaracions a Andorra Televisió, que encara no existeix aquest impost i que en cas que França arribés a fer la nova legislació sobre els exiliats fiscals, «hi hauria d'haver una nova reunió a veure com s'implementarà dins del conveni de no doble imposició».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT