PUBLICITAT

Andorra rep l'Olimpíada de les 'mates' Nacional Espanyola

  • Es tracta de la segona vegada que el país organitzarà aquest esdeveniment
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació de l'edició d'aquest any, ahir Foto: ANA

Andorra acollirà l'any vinent la 24a Olimpíada Matemàtica Nacional Espanyola. Es tracta de la segona vegada que el país organitzarà aquest esdeveniment, que durant cinc dies portarà al país 60 alumnes seleccionats de tota Espanya i una vintena de professors. La notícia s'ha donat a conèixer durant la presentació de la 23a Olimpíada de Matemàtiques d'Andorra, en la qual participen aquest any 54 alumnes dels tres sistemes educatius que competiran per anar a l'Olimpíada a nivell espanyol, que aquest any tindrà lloc a Vitoria. L'acte està organitzat per la Conselleria d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya, el Departament de Matemàtiques de l'Institut Espanyol i compta amb el patrocini de MoraBanc.

A finals de juny de l'any vinent Andorra acollirà l'Olimpíada Matemàtica Nacional Espanyola, un esdeveniment que ja va celebrar-se a Andorra l'any 1993. Per dur a terme el certamen, caldrà signar un conveni entre la Conselleria d'Educació de l'Ambaixada i la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques, tal com va explicar ahir la coordinadora de l'Olimpíada de Matemàtiques d'Andorra, Raquel Vallès.

Vallès va indicar que per tal d'organitzar aquest esdeveniment compten amb els recursos humans dels professors de matemàtiques de tots els sistemes educatius. A nivell econòmic, compten amb la col·laboració de MoraBanc i les ajudes institucionals pertinents. L'esdeveniment a nivell andorrà ha comptat aquest any amb 562 alumnes de segon d'ESO o equivalent, dels quals han passat a la segona fase un total de 54. Aquesta segona fase tindrà lloc aquest demà, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT