PUBLICITAT

Màxima 6 es constitueix amb la voluntat d'actuar en qüestions de participació ciutadana

  • Un dels principals projectes és una Iniciativa Legislativa Popular per a la modificació de la Llei electoral
07052012_maxima6
El lloc web de l'associació Màxima 6.
L'associació Màxima 6 s'ha constituït formalment aquest mes d'abril amb la clara voluntat d'actuar amb totes aquelles iniciatives que es creguin necessàries, sobretot relacionades amb la participació ciutadana. L'associació neix arrel del grup creat l'any 2010 Andorra Think Tank, i els seus principals projectes són una Iniciativa Legislativa Popular per a la modificació de la Llei electoral, un treball d'acostament generacional entre joves i gent gran per mantenir els coneixements dels padrins, la implantació del vot electrònic i propostes per a la modificació de la CASS.
El president de l'associació recentment constituïda és Josep Martínez, i ha explicat a l'ANA, que la voluntat és que sigui un ens d'acció i no només de pensament i reflexió. Indica que és important que a banda de compartir opinions els ciutadans es puguin implicar en allò que consideren important per al país, i per això els projectes que tenen en ment els volen convertir en realitats. 

El que hi ha més avançat és el projecte Seniors, un treball d'intercanvi generacional que vol integrar les persones grans entre la gent jove per aconseguir la transmissió del coneixement, evitant la desaparició dels valors socials i culturals, disposar d'eines per estructurar la societat amb valors ètics, morals i professionals i posar 'en el seu just valor' l'activitat dels grups sèniors en interacció amb la joventut. Per això s'organitzaran trobades amb algunes persones amb les que l'associació ja ha contactat, i de fet Martínez considera que a finals d'aquest mateix mes de maig ja es podran començar les activitats.

D'altra banda, els membres de Màxima 6 ja fa temps que treballen en la manera d'elaborar una iniciativa legislativa popular per a la modificació de la llei electoral, i confien poder-ho fer ben aviat. Pel que fa a la implantació del vot electrònic, també és una de les seves prioritats, però abans de presentar la proposta al Govern, el que volen és tenir-ho tot ben definit i detallat per saber com es podria fer i no deixar 'serrells' per tancar, ja que 'no volem que ens puguin dir que no'. Aquesta, de fet, volen que sigui la tònica de totes les seves iniciatives. Volen presentar sempre les propostes i accions ben definides i marcades perquè esdevinguin realitats.

L'associació neix de l'antic grup Andorra Think Tank, i s'ha volgut constituir formalment per poder emprendre accions. De moment, ha quedat constituïda la junta, amb Josep Martínez com a president, Albert Sabí com a vicepresident, Susanna Mosquera com a secretària, i Sílvia Mosquera com a tresorera. Dels més de 300 amics amb què ja comptava el grup, Martínez espera que una gran part d'ells s'afiliï a Màxima 6. 

Pel que fa a la manera de comunicar-se, de moment la majoria d'opinions es transmeten a través de les xarxes socials, i es concreten les reunions de tant en tant, sense una periodicitat definida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT