PUBLICITAT

L'FNJA presentarà més esmenes a l'esborrany de la Llei de polítiques de joventut

  • Zapata creu que el text té mancances
  • El Fòrum contractarà un tècnic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


La presidenta del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA), Thaïs Zapata, ha explicat que l'entitat presentarà "en breu" noves esmenes a l'esborrany de la Llei de Polítiques de Joventut. De fet, el 30 de juliol és la data límit per fer-ho. Tot i no especificar quins són els punts a canviar, Zapata ha avançat que només són dos els apartats que volen esmenar. Però segons la presidenta del FNJA, el problema "no és tant el que hi ha a la llei, sinó el que hi falta".

La Taula de Joventut preveu aprovar l'esborrany del projecte de Llei de Polítiuqes de Joventut el 20 de setembre. Els participants a la Taula tenen fins el 30 de juliol per presentar esmenes i el FNJA en vol aportar dues. Segons la presidenta del FNJA, Thaïs Zapata, el principal problema no són els dos apartats que cal "replantejar", sinó "el que no es pot esmenar perquè no hi és". De fet, segons Zapata, en l'esborrrany "hi falten apartats i no engloba totes les qüestions que hauria d'englobar la Llei de Polítiques de Joventut".

Zapata ha negat que el text actual sigui "una garantia de seguretat jurídica de cara als joves" -com afirma la coordinadora de Polítiques de Joventut, Judith Salazar-, perquè abans s'han d'assolir "uns mínims" i, tot i que valoren molt positivament que el Govern tiri endavant aquest projecte de llei, l'articulat actual no és el més òptim segons el criteri del FNJA. En aquest sentit, Zapata ha remarcat estar "a l'expectativa de com evoluciona perquè hi haurà una tasca molt important de tot el Parlament", i ha afegit que també faran arribar la informació de què disposen als grups parlamentaris.

Zapata també ha informat que aquest estiu es preveu que surti l'edicte i el concurs públic per a la contractació d'un tècnic per al FNJA. Actualment a l'entitat només hi treballen voluntaris, i per Zapata, "és imperatiu contractar algú", tenint en compte que la llei atorga unes competències que aquest òrgan ha de poder desenvolupar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT