PUBLICITAT

L'índex de sinistralitat laboral és un 9% superior al de la mitjana europea

  • Andorra se situa 0,5 punts per sobre de la mitjana europea pel que fa als accidents mortals
07042012_construccio3
Foto: ANA
L'índex de sinistralitat laboral d'Andorra se situa entre un 8 i un 9% per sobre de la mitjana europea, segons es reflecteix en el primer informe anual de l'Observatori de Riscos Laborals d'Andorra (ORLA) corresponent al 2011. Les dades posen de relleu que des del 2006 el nombre d'accidents laborals ha disminuït, una davallada que, segons l'ORLA, va lligada a la disminució en el nombre d'assalariats. Pel que fa als accidents mortals, la comparativa amb les dades del 2008 destaca que Andorra se situa 0,5 punts per sobre de la mitjana europea.
El primer informe anual de l'ORLA, un any després de la seva creació, posa de relleu que l'índex de sinistralitat laboral d'Andorra se situa per sobre de la mitjana europea. De tota manera, des de l'Observatori creuen que a mesura que es desplegui la Llei de seguretat i salut en el treball i el canvi d'hàbits de les empreses sigui una realitat, el nombre d'accidents i de baixes disminuiran i se situaran en la mitjana europea.

L'ORLA destaca en el seu informe que, segons les enquestes realitzades, més del 55% desl treballadors es faran el reconeixement de salut quan l'empresa els hi ofereixi, una possibilitat que els empresaris han d'oferir abans del 21 d'abril del 2013.

De l'informe anual, l'ORLA conclou que cal fomentar la cultura de la prevenció entre els empresaris ja que les empreses veuen les novetats i exigències en matèria de salut laboral com una despesa i no com una inversió, tal i com va informar l'ANA.

L'ORLA ha constatat 'un cert desconeixement' de les obligacions entre els empresaris, ja que molts creuen que fent la formació de tècnic de nivell bàsic de 50 hores, ja s’està complint amb els requisits de la Llei 34/2008, cosa que, tal com indica l'ORLA, no és certa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT