PUBLICITAT

Els visitants disminueixen un 5,4% al juny

  • En total, van venir 583.591 persones
  • Més de la meitat eren espanyols

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El mes de juny han entrat al país 583.591 visitants, el que representa una disminució del 5,4% respecte al juny de l'any passat. El nombre de turistes ha estat de 86.965 persones, una xifra que suposa una disminució del 5,5%, mentre que el nombre d'excursionistes ha estat de 496.626 persones, disminuint en un 5,3%. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística. En la mitjana de les variacions anuals dels darrers dotze mesos, el nombre de visitants disminueix en un 2,6% respecte el mateix període de l’any anterior. En relació amb el nombre de turistes, es produeix un descens del 4,4%, mentre que pel que fa als excursionistes, la disminució és del 4,7%.

Els espanyols representen el 54,2% dels visitants del mes de juny i els francesos el 42,6%, mentre que les altres nacionalitats es queden al 3,3%. Per tipologia i nacionalitat del visitant, pel que fa al nombre d’excursionistes han disminuït els espanyols (0,2%) i d’altres nacionalitats (4,4%), sent els francesos els que més disminueixen, en un 11,2% al mes de maig.

La mitjana de les variacions anuals en dotze mesos és d’un -2,6% en visitants, augmentant un 4,3% en turistes i, en canvi, disminuint un 4,3% en excursionistes. Per nacionalitats, la mitjana de les variacions anuals és d’un -2,6% tant pels visitants espanyols com francesos i d’un -3,3% respecte altres nacionalitats. Pels turistes, els espanyols pugen en un 7,5% i els d'altres nacionalitats ho fan en un 0,2%. mentre que els francesos disminueixen en un 5,0%. Els excursionistes, disminueixen per totes les nacionalitats, especialment els espanyols (6%), els francesos (2,4%) i les altres nacionalitats amb un 5,3%.

La variació anual respecte el mes de juny de l'any passat se situa en el -5,4%, mentre que la variació mitjana anual del nombre de visitants se situa al juny del 2010 en el -2,6%, el mateix valor que el mes anterior. Estadística recorda que durant l'any 2008 es va produir una caiguda del nombre de visitants que s’ha perllongat fins al mes de març del 2009 en què va presentar una reducció del nombre de visitants del 8,8% A partir de llavors, però, es va confirmar una progressiva recuperació en el nombre de visitants.

Pel que fa als turistes, la variació anual respecte el mes de juny de l'any passat se situa en el -5,5%, mentre que la variació mitjana anual al mes de juny de 2010 és positiva situant-se en el 4,7%. Durant l'any 2008 es va produir una caiguda del nombre de turistes, que es va perllongar fins al mes de març del 2009 en què va presentar una reducció de l'11,1%, observant a partir de l'estiu una forta recuperació que s'ha accentuat enguany a l'inici de la temporada d'hivern i que continua durant el 2010.

Pel que fa als turistes per nacionalitat, destaquen els espanyols que refermen el creixement positiu iniciat al mes de gener, situant-se al 7,5%. Els turistes de nacionalitat francesa han presentat una tendència a la baixa des de l'octubre del 2007, tot i una lleugera recuperació a la segona meitat del 2009 i sobretot des del inici de la temporada d'hivern 2009-2010, situant-se al juny del 2010 en un -5%. Els turistes d'altres nacionalitats segueixen una evolució entre els espanyols i els francesos, situant la variació anual de turistes al mes de juny en el +0,2%, amb un fort creixement des de principis d'any.

D'altra banda, pel que fa als excursionistes, la variació anual respecte el mes de juny de l'any passat és negativa en un -5,3%, mentre que la variació mitjana anual se situa en el -4,4% amb un comportament similar tot i que més alentit al dels visitants i turistes durant el segon semestre del 2009 i principis del 2010, en què es produeix una recuperació del seu nombre. Per nacionalitats, i a diferència del turistes, els excursionistes de nacionalitat francesa són els que recuperen amb més força durant el segon semestre de l’any 2009, disminuint però lleugerament des del mes de març, situant la variació mitjana al mes de juny de 2010 en un -2,4%. Els excursionistes espanyols, en canvi, presenten una evolució menys fluctuant però amb una tendència a la baixa durant el 2008 que canvia a partir de l’abril del 2009, tot i que sense una recuperació clara, situant-se al mes de juny del 2010 en un -6%. Els excursionistes d'altres nacionalitats presenten una recuperació sobretot a l'estiu del 2009, essent més lenta i progressiva durant la tardor situant-se al mes de juny del 2010 en una variació anual del -5,3%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT