PUBLICITAT

Concentració per reivindicar que «un altre món és possible»

  • La trobada de ?Dones en peu de pau' reuneix unes 40 persones
EL PERIÔDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els participants, en rotllana, durant el silenci, ahir Foto: TONY LARA

Una quarantena de persones es va reunir ahir a la Plaça del Poble en el marc de la trobada mundial Dones en peu de pau en les properes set generacions. La concentració, que es va fer per primera vegada tant a Andorra com en diversos territoris de l'Estat espanyol, té per objectiu reclamar l'arquetip femení com a donador i preservador de la vida i al mateix temps reivindicar que un altre món és possible, segons va explicar l'organitzadora de l'esdeveniment al Principat, Àngels Codina. L'acte va coincidir amb el Dia de la mare i va tenir com a moment culminant el silenci de cinc minuts a les 12 hores, on tots els participants havien de pensar en les reivindicacions per aconseguir una societat millor. Codina va subratllar que per canviar les coses és necessari que cadascú s'autoresponsabilitzi dels seus actes quotidians i en el cas d'Andorra va dir que caldria una acció ciutadana en contra de les comissions bancàries i a favor de la banca ètica o una demanda a favor d'una educació integral que pensi en el desenvolupament del potencial humà o vetllar per una sanitat més enfocada a la prevenció.

Precisament, aquestes i d'altres reivindicacions les van poder fer les persones que van acudir a la Plaça del Poble, on es van unir en una rotllana a les 12 hores d'ahir i van fer cinc minuts de silenci per la pau, posteriorment es va llegir un manifest per finalitzar l'acte. Codina va subratllar que «el silenci és infinitament més poderós que el soroll ja que aquest ens connecta amb nosaltres mateixos mentre que el soroll ens desconnecta», recollia l'ANA.

Es preveu que la iniciativa tingui continuïtat ja que Codina va destacar que aquest diumenge «hem adoptat un compromís» i per tant, «cadascú ha de pensar què pot fer des d'Andorra per aconseguir un món cada vegada millor».

Així doncs, l'organitzadora de l'acte, que va qualificar de «molt exitosa» l'assistència de participants, va emplaçar als ciutadans del Principat a tornar-se a reunir pel solstici d'estiu i és que l'objectiu és fer una trobada a cada canvi d'estació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT