PUBLICITAT

Dels cims d'Avatar a Canillo

  • Xinesos i canillencs signen l'acord que els lliga com a pobles germans És un pas endavant per afavorir i enfortir els intercanvis culturals i turístics entre els dos indrets
IRENE CASASAYAS
CANILLO

Periodic
Representants de Zhangjiajie, amb Casadevall, ahir. Foto: TONY LARA

El director de cinema James Cameron (Terminator, Titanic...) potser es podia imaginar que els paisatges de Wulingyuan (Xina) despertarien l'interès turístic arreu del món. El que mai s'imaginaria el senyor director, guionista i productor canadenc i de fet potser mai en tindrà coneixement, és que les muntanyes que van ser motiu d'inspiració d'Avatar per a la gran pantalla fossin des d'ahir germanes d'una petita vila en un dels països més menuts del món: Canillo, Andorra.

Tres anys després del primer contacte d'un canillenc amb la població de Zhangjiajie, el cònsol de Canillo, Enric Casadevall, va rubricar l'agermanament entre els dos indrets. Ho va fer a la sala del Consell davant d'alguns habitants de la parròquia. "Amb la pel.lícula, la zona ha agafat protagonisme. És una regió formidable. Es menja de fàbula, tot i que el menjar pica, però el tracte és immillorable. Fan un massatge als peus...". Ho explicava amb coneixement de causa. Una delegació del Comú s'hi va desplaçar al 2008.

Casadevall ja llegeix el futur. "A mig termini", va dir. Una possible acció seria fer intercanvis entre els infants xinesos i canillencs per conèixer de prop la cultura oriental i donar a conèixer Canillo a la Xina. I per atraure xinesos caldria buscar una empresa que vengués el triangle "Barcelona-París-Andorra", segons el cònsol.

Amb un "bona tarda" dubtós però simpàtic i dibuixant un hola amb la mà acompanyat de reverència, l'alcalde de Zhangjiajie, Zhao Xiaoming va destacar de la visita "l'amabilitat de la gent i les construccions de Canillo". La ciutat va néixer fa només 22 anys. És una localitat del nord-est de la província de Hunan, amb parc nacional, el primer establert a la Xina. Al 1992, la regió va ser declarada Patrimoni Natural per la Unesco.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT