PUBLICITAT

Gerard Aloy pateix un accident greu i l'Escale-Lusitans s'ajorna

  • El lateral dret de l'equip colomenc ja està fora de perill després de passar un dia ingressat a la UVI
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Gerard Aloy, el "8" de l'Escale Foto: TONY LARA

Gerard Aloy va patir un accident greu el divendres a la nit i va haver de ser traslladat urgentment a Barcelona, on va ser ingressat en l'Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) de l'Hospital de Sant Pau. Aquesta va ser la causa de l'ajornament del partit –en principi es disputarà dimecres– que el seu equip, l'Escale Santa Coloma, havia de disputar ahir contra el Lusitans la Posa a les dotze del migdia a Aixovall, corresponent a l'anada de les semifinals de la Copa Constitució.

Aloy va patir una caiguda i es va fracturar la base del crani. A banda de patir un traumatisme cranial va tenir també una hemorràgia interna i té problemes d'oïda en l'orella esquerra. Després de passar prop de 24 hores en observació a l'UVI, el lateral dret de l'equip colomenc, de 23 anys acabats de fer, ha passat a l'unitat de semi crítics on continua en observació i motoritzat però segons el seu pare, que és també l'entrenador de l'Escale, Lluís Miquel Aloy, «ja està conscient i fora de perill».

Dues hores dramàtiques / Lluís Miquel assegura que la família ja està «més tranquil·la» per l'estat de Gerard. «Jo se'n recorda de res del que va passar. Ara està dormint molt però ja està conscient i pot parlar. No sent bé del costat esquerre perquè va sagnar molt en la caiguda i els metges no saben encara que té però tampoc no és una cosa que preocupi», va explicar. I va prosseguir: «El neuròleg ens ha dit que ser esportista és el que l'ha salvat perquè ahir a la tarda, de quatre a sis, estava en un moment molt crític. És el pitjor dia que he passat en la meva vida però per sort està evolucionant bé».

I assegura que si tot va bé «el dimecres o el dijous» el desplaçaran a Andorra i ingressaran en l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Tot i que Gerard millora els metges el mantenen en observació perquè encara no saben si tindrà seqüeles arran de l'accident. «Això és una incògnita. L'hemorràgia en principi l'absorbirà el propi cervell i no hi ha cap zona important danyada però encara no ens poden confirmar res».

Diversos jugadors de la plantilla de l'Escale s'han apropat al llarg d'aquest cap de setmana a l'hospital per visitar el jugador i donar ànims a la família. «És un gest que agraïm molt. Gerard és un jugador molt estimat al vestidor i tothom s'està bolcant amb nosaltres. Hem patit molt, poques hores de son... Però ara estem més animats i contents perquè sentir el recolzament de la gent en moments durs dóna forces», deia un Lluís Miquel amb una veu pausada i tènue, però més relaxada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT