El Matecosa està molt a prop de perdre el tren europeu

• Perd 0-3 contra el Pidasa, i Jacques i Peppe, expulsats, no jugaran la tornada
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Jacques ?de negre, a l'esquerra? és subjectat per un company al final, quan enfilaven camí dels vestidors. Foto: TONY LARA

El Matecosa Sant Julià, quart classificat en la Lliga Nacional, està molt a prop de perdre el tren europeu del pròxim estiu. La Copa Constitució és la darrera via que té per jugar l'Europa League però ahir en les semifinals va perdre en l'anada per 3-0 davant el Pidasa Santa Coloma, a més d'acabar amb dos homes menys per les expulsions de Jacques i el capità Edu Peppe, que no podran ser convocats per a la tornada.

Ambdúes expulsions poden desembocar en sancions més serioses, sobretot per a Jacques, que va veure la vermella directa, segons resa l'acta «per donar un cop de puny a un contrari», Pousa. Peppe va veure dues groges, totes dues «per protestes reiterades» tot i que l'àrbitre va necessitar un full i mig per explicar les incidències en un partit amb poc futbol i els nervis al límit, sobretot per part de l'equip lauredià.

El cert, però, és que el Pidasa va ser millor i va fer més mèrits en igualtat de condicions, amb un home més i amb dos. La primera part va acabar sense gols tot i que Varela va haver de treure sota la línia de gol una rematada de Txema a boca de canó al minut 6, Òscar Sonejee va xutar alt en un rebuig amb tota la porteria per a ell (minut 36) i Samir va xutar fora després de plantar-se sol davant Periánez. El Matecosa només va inquietar Ricky amb un xut de falta que anava directe a l'escaire i que el meta colomenc va refusar a còrner. En la falta prèvia va ser quan va ser expulsat Jacques, qui va agredir Pousa per l'entrada que li havia fet a Varela, que va haver de demanar el canvi.

Amb un més el Pidasa va buscar el gol en la represa i després de tallar una pilota en la zona de tres quarts Òscar va cedir a Alejandro i aquest va marcar amb un xut creuat. Ja en la recta final, al minut 89, Vicente va cometre penal sobre Mercadé i Peppe va veure la segona groga per protestar la decisió reiteradament. Manolo no va fallar des dels onze metres per fer el 0-2 i dos minuts més tard, a la contra, Genís va obrir a la dreta a Ribolleda i aquest va centrar ras al segon pal, on hi era Renato per empènyer la pilota i marcar el 0-3 a plaer. Camí dels vestidors Jacques va saltar a la gespa amb els cables creuats, però finalment tot es va quedar en amenaces.