PUBLICITAT

'L'estenopringel' desperta l'interès a unes 50 persones

  • La plaça del Poble de la capital acull diverses activitats per descobrir secrets fotogràfics
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cinquantena de participants posen durant uns 30 segons davant la càmera estenopeica, ahir Foto: ANA / M. S.

La plaça del Poble d'Andorra la Vella va ser l'escenari de la celebració del 12è Dia mundial de la fotografia estenopeica, a la qual s'hi va apropar una cinquantena de persones. Tot i que ahir va tenir lloc l'acte central de la commemoració, durant tota la setmana una dotzena de comerços de la parròquia han participat a l'activitat Posa l'ull als aparadors del Centre Històric.

Per celebrar aquesta diada, els ciutadans que van voler conèixer de més a prop la fotografia ho van poder fer realitzant ells mateixos diverses imatges i revelant-les posteriorment. Els assistents es van dispersar pel Centre Històric per fer fotografies estenopringels, instantànies fetes amb un pot de patates. Per fer-ho possible, l'Escola d'Art va portar 18 càmeres fetes amb pots de patates fregides per deixar-les a les persones que no en portaven. Mentre que d'altres van dur la seva, que la van poder fer en el taller que es va organitzar dijous per aprendre a construir un aparell d'aquestes característiques.

Segons la responsable de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella, Montserrat Altimiras, una tercera part dels participants eren repetidors d'altres anys mentre que la resta eren nous interessats que van voler endinsar-se al món de la fotografia estenopeica per primera vegada.

Les fotos dels participants es penjaran a la pàgina web del dia mundial de la fotografia estenopeica i també van entrar a formar part del concurs fotogràfic, novetat de l'edició. Els guanyadors es van endur vals per dinar o sopar en restaurants del Centre Històric.

A més, els assistents també van poder entrar en una càmera estenopeica gegant instal·lada a la plaça per a l'ocasió que permetia veure des de dins el seu funcionament, i visitar una exposició de fotos d'alumnes i exalumnes de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella fetes amb càmeres estenopeiques gegants, informa l'ANA.

EXPERIMENT DE GRANS DIMENSIONS / Les diverses activitats organitzades per celebrar el Dia mundial de la fotografia estenopeica van acabar a les 14 hores amb una foto de grup amb tots els participants. La fotografia es va fer amb una càmera estenopeica i l'exposició va ser de 30 segons, ja que tot i el dia ennuvolat, va sortir el sol i es va poder aprofitar la poca llum per fer la instantània.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT