Cabinho dóna tres punts a l'Hotels Plaza contra un Melilla superior

• Cabinho impedeix que els tres punts volin del Poliesportiu contra un Melilla superior però innocent

Yiyo refusa un xut de Diego Heredia, escorat a la banda dreta i pressionat per Yusef, ahir al Poliesportiu Foto: fat

Cabinho i el seu instint assassí de cara a porteria van impedir que els tres punts volessin ahir del Principat per a un Hotels Plaza que, malgrat la victòria, continua fora de la zona de play-off d'ascens perquè cap altre equip dels que volen fer-se amb una de les places va fallar. Tot queda enlaire de cara a una última jornada en la qual hi ha desplaçament a Eivissa, equip ja descendit.

Com si es tractés d'un partit de lluita per eludir el descens, els dos equips van sortir a la pista sense saber ben bé què fer. El Melilla té excusa, perquè jugava fora i lluitava per la salvació; L'Hotels Plaza, no. Les imprecisions dels de De la Rosa, la passivitat i falta d'idees en atac, i el desori per fixar les marques no van repercutir en forma de gol de miracle.

El Melilla, de la seva banda, va mostrar-se com un equip atrevit, amb jugadors tècnics de gust per atacar tractant la pilota amb subtilesa, però en defensa, si no era pressionant a dalt, deixava forats per tot arreu. El problema és que l'empanada mental dels tricolors els impedia jugar amb prou astúcia, o tranquil·litat, o intel·ligència, com per generar més ocasions de les poques que van tenir. De clares: un xut de Carlinhos al pal –minut 7– i un altre de Cabinho a les cames del porter, després de seure el seu rival. El Melilla va plantar-se tres vegades davant Aitor, però ni les dues ocasions de Yusef ni la de Juanillo van petonejar la xarxa. Amb el panorama que hi havia en el desèrtic Poliesportiu era d'esperar el zerozerisme a l'acabament del primer temps.

Als 20 segons de la represa Yusef va fer justícia per al Melilla, que va ser superior fins al minut 33, amb el 0-1. El partit va continuar sent monòton, però des del gol en contra també de nervis perquè el rival estava millor, dominava l'electrònic i allà estava la possibilitat de no jugar per l'ascens. D'una jugada aïllada –perquè trenar ahir semblava impossible– va néixer l'empat: Aitor va enviar en llarg a Carlinhos, que va guanyar l'esquena a la seva marca i de cap va sorprendre Yiyo.

Era el minut 31 i poc després Gonzalo va fer l'1-2. Un cop ben dur, però a partir de llavors va aparèixer Cabinho per salvar els mobles. Un minut més tard va marcar l'empat amb un potent i col·locat xut llunyà i al 35 va desviar un xut de falta inofensiu de Nacho per fer el 3-2. En un tres i no res el partit adquiria un altre aire que aguantaria fins la botzina final. El meta Yiyo va tallar una contra que podia ser la sentència, va avançar metres i al final va xutar fort i ras. 3-3 al minut 37. De la Rosa, valent, va posar porter jugador i amb el Melilla tancat al final de nou Cabinho va rebre d'esquenes, es va girar i va fer esclatar l'èxtasi. El Melilla, injust perdedor, va celebrar la derrota perquè l'Hospitalet havia perdut i això ja li garantia la permanència.