PUBLICITAT

Falten 11.000 euros per les 'Vacances en pau'

  • Fins a 18 famílies andorranes estan esperant poder acollir els infants del Sàhara aquest estiu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres de l'Adsaps celebren, ahir, una assemblea per trobar la manera de continuar el projecte Foto: ANA / N. M.

L'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) es va reunir ahir al vespre al Centre Cultural la Llacuna per buscar la manera de mantenir el projecte de Vacances en Pau. Hi ha fins a 18 famílies esperant poder acollir nens del Sàhara aquest estiu, i per poder-los portar calen uns 11.000 euros. Per això, ahir discutien la manera d'aconseguir aquests diners, després que la presidenta de l'associació, Carme Bardina, fos empresonada per presumptament apropiar-se dels diners de l'Adsaps. Entre les opcions a estudi existeix la possibilitat que una entitat privada patrocini el projecte o faci una aportació econòmica per finançar-lo.

La vintena d'assistents a la reunió van decidir renovar tota la junta de l'Adsaps i nomenar a Lluïsa Hurtado, que és una de les mares d'acollida, com a nova presidenta en substitució de Bardina. Es tracta d'una junta de caràcter urgent i provisional, a l'espera que de cara al setembre es torni a començar de zero.

Hurtado va explicar a l'ANA que dilluns tenen una reunió amb una entitat privada que està disposada a fer-se càrrec del cost dels vols dels infants sahrauís. La nova presidenta va recordar que les despeses de l'estada dels infants van a càrrec de les famílies d'acollida, però que el problema està en fer front a la despesa dels bitllets d'avió des del Sàhara, que ascendeix a prop d'uns 600 euros per infant. Per tant, el programa de Vacances en pau es podrà dur a terme si aconsegueixen un total d'uns 11.000 euros.

A més, el Ministeri de Salut i Benestar ha contactat l'associació per tal de mantenir una reunió, i l'entitat aportarà tota la documentació necessària per mirar d'obtenir una subvenció. D'altra banda, l'Adsaps també ha contactat amb el representant del Sàhara a Catalunya per comunicar-li la situació i demanar-li ajuda.

EL CAS / Hurtado va explicar que la situació va sortir a la llum quan una de les vocals de la junta es va adonar que no s'estaven cobrant les quotes dels socis de l'associació, i en anar al banc a reclamar-ho, es va trobar que figurava com a membre d'un compte bancari amb un forat de 40.000 euros. En veure la situació irregular, van denunciar els fets el mateix dia, el dimarts 24 d'abril, i la mateixa Bardina hauria admès haver estat utilitzant aquest compte per a ús propi. És per aquest motiu que la junta confia que no haurà de fer front a un deute que no ha estat generat per l'associació.

Bardina va ser detinguda dijous 27 d'abril per presumptament apropiar-se indegudament més de 20.000 euros del fons de l'entitat. A més, l'ONG presenta un descobert de 20.000 euros més, i per tant la suma total ascendiria als 40.000 euros.

La detenció, que va fer pública Cadena Ser Andorra dijous passat al migdia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT