PUBLICITAT

Frémont s'acomiada de les autoritats andorranes

  • Les eleccions presidencials obliguen el viatge del representant de Sarkozy
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Christian Frémont Foto: TONY LARA

El representant del copríncep francès, Christian Frémont, es desplaçarà fins Andorra la setmana vinent amb l'objectiu d'acomiadar-se de les autoritats andorranes. Segons van assegurar les diferents fonts consultades, Frémont ve a acomiadar-se com «un signe de correccció», independentment del resultat electoral de la segona volta de les presidencials franceses que tindrà lloc diumenge, i davant la incertesa del seu futur en el càrrec.

La incertesa de mantenir-se com a representant del copríncep francès va íntimament lligada al resultat electoral i a les decisions que prengui el nou president: en cas que guanyi l'actual president i copríncep, Nicolas Sarkozy, no sap si renovarà com a representant seu; i el que sí es pot donar per segur és que en cas que guanyi François Hollande no seguirà a l'Élysée.

A aquesta incertesa, a més, cal sumar-hi la celeritat del calendari ja que la data màxima fixada per a la presa de possessió del president francès sortit de les urnes és el dia 16 de maig, i podria passar que no hi hagués temps perquè Frémont vingués com a representant del copríncep a acomiadar-se, si fos el cas.

Segons va poder saber l'ANA, l'agenda oficial del seu comiat començarà dimarts 8 de maig, amb una visita al Palau Episcopal a les 19.30 hores on mantindrà una trobada amb el copríncep Joan-Enric Vives. Dimecres 9 de maig, a les 12.30 hores serà rebut a Casa de la Vall pel síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell, i els presidents dels grups parlamentaris, Ladislau Baró i Jaume Bartumeu. A la tarda, a les 16 hores, el rebrà el cap de Govern, Antoni Martí. A més, participarà del comiat de l'ambaixador francès, Jean-Pierre Berçot, previst per al mateix dimecres a les 18.30 hores a l'Ambaixada.

Frémont va ser nomenat el 24 de setembre del 2008 com a representant del copríncep francès en substitució d'Emmanuelle Mignon. Frémont és llicenciat en lletres i va ser alumne de la prestigiosa Escola Nacional d'Administració (ENA) francesa, (promoció de Charles de Gaulle). Entre altres càrrecs, ha estat prefecte de la regió de Provença-Alps-Costa Blava i director del gabinet del ministeri d'Ecologia, d'Energia i Desenvolupament, i l'agost del 2008 va ocupar la direcció del gabinet del president francès que manté fins a dia d'avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT