PUBLICITAT

Lituània juga una altra lliga tot i el bon rendiment de Poux i Hormigo

  • Andorra cau 2-0, acaba segona del grup A i avui disputa contra Noruega la lluita pel cinquè lloc
EL PERIÒDIC
SOFIA

Periodic
?Jamba' Poux es disposa a fer una volea en l'escalfament d'un partit en els Jocs dels Petits Estats de Xipre al 2009 Foto: FAT

Ni la millor Andorra va poder contra la totpoderosa Lituània, que ahir va demostrar que té jugadors de futur i també de present, malgrat la seva joventut. Juga una altra lliga, com va demostrar ahir aquest combinat, un dels grans favorits per pujar al Grup II europeu de la Copa Davis 2012. La selecció que capitaneja Jordi Vila va caure per 0-2 –el partit de dobles, que ja era un tràmit, es va suspendre per la pluja– davant una Lituània que no comptava amb el seu número 1, Ricardis Berankis, però que malgrat aquest hàndicap va demostrar ser igualment superior.

Va començar Hèctor Hormigo, ja curat de l'ampolla que tenia en el dit gros de la mà que empunya, davant el número quatre lituà, Lukas Mugevicius, jugador de tan sols 19 anys que està entre els 800 millors del món i que comença a caminar en el món de l'ATP. Derrota de l'andorrà per un doble i digne 3-6 en un partit obert que es va decidir en els punts importants.

Amb 2-1 Hormigo va trencar el servei del rival però aquest li va tornar i després va encarrilar el set posant-se 3-5. El segon parcial va ser pràcticament igual: un break per a l'andorrà i dos per al rival, que de nou va remuntar per sentenciar el matx repetint el resultat del primer parcial. «Al final Hormigo va començar a tenir molèsties a la mà però no val com excusa. El rival era millor, ho va demostrar i jo em quedo amb que Hormigo ha fet un gran partit, ha plantat cara i li ha posat les coses difícils», va lloar Vila.

Després va ser el torn del número 1 de la Federació Andorrana de Tennis (FAT), Jamba Poux, que es va enfrontar amb el número 2 lituà Laurynas Grigelis, ja assentat en l'ATP i entre els 200 millors del món que fins i tot ha arribat a jugar el Roland Garros. Massa nivell per a un Poux que malgrat tot també va oferir més dificultats de les esperades tot i que va perdre per 2-6 i 4-6.

L'andorrà va tenir dificultats per entrar en joc al primer set, que ràpidament va caure de l'altre costat, però en el segon, tot i que sempre va anar a remolc en el marcador, va vendre cara la derrota: «Poux també ha estat exemplar a la pista. Ha fet un partidàs però contra jugadors d'aquest nivell no es pot fer res; s'ha vist reflectida la diferència entre un jugador ATP i un amateur».

Els dobles s'havien de jugar tot i que l'eliminatòria ja estava resolta, amb Lituània primera del grup A, Andorra segona i San Marino tercera. I Vila va decidir fer jugar Gerard Florido amb Poux, amb l'intenció de reservar Hormigo –dolgut a la mà– per a l'enfrontament d'avui contra XX en la lluita pel cinquè lloc. La pluja, però, va fer acte de presència i el partit es va suspendre. O millor dit, es va cancel·lar perquè no es jugarà.

Avui, per acabar, hi ha la lluita pel cinquè lloc. Andorra-Noruega per una banda i Armènia-Geòrgia per l'altra. Els que guanyin acabaran cinquens i els que perdin, setens.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT