PUBLICITAT

Detinguda la presidenta d'Adsaps per apropiar-se més de 20.000 euros

  • El descobert de l'associació és de 40.000 euros, i no és segura l'arribada de tots els nens sahrauís a l'estiu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bardina, en una entrevista concedida a EL PERIÒDIC l'1 de març passat Foto: ÀLEX LARA

La presidenta de l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Carme Bardina, ha estat detinguda per robar presumptament més de 20.000 euros del fons que l'entitat havia de destinar a acollir el grup d'infants sahrauís que com cada any passen l'estiu a Andorra. A més, l'ONG presenta un descobert de 20.000 euros més, i per tant la suma total ascendiria als 40.000 euros.

La detenció, que va fer pública Cadena Ser Andorra ahir al migdia, es va produir dijous passat, mentre que divendres va passar a disposició judicial i va ingressar al Centre Penitenciari de la Comella, acusada d'un delicte greu d'apropiació indeguda.

A causa del descobert i de l'apropiació, queda a l'aire que els nens i nenes del poble sahrauí puguin venir a Andorra aquest estiu, dins el programa solidari Vacances en Pau. El programa permet portar una vintena de nens durant dos mesos convivint amb famílies andorranes. De moment, els afectats romanen a l'espera de saber alguna cosa al respecte.

El delicte de la que va ser la presidenta d'Adsaps durant sis anys va ser denunciat pels mateixos integrants de la junta de l'ONG, que haurien vist una mala gestió per part de la presidenta, que sembla ser que no passava per un bon moment econòmic i que tenia molts deutes. Ahir no van voler fer declaracions, però per avui s'ha convocat una assemblea extraordinària per tractar el tema i mostrar un posicionament.

Sí que va parlar el fundador de l'associació, Miquel Latorre, que va explicar a l'ANA que l'entitat va néixer el 2004 i que, tot i que ell s'hi va desvincular fa més de tres anys, li sap molt de greu la notícia perquè «malmet la imatge de l'associació' i «tira per terra tots aquests anys de feina per ajudar el poble sahrauí».

Latorre confia que la resta de membres de l'entitat puguin tirar endavant l'acollida dels infants aquest estiu, malgrat que part dels diners són per a tal efecte provinents de les quotes i les subvencions, i confia que la gent entengui que la resta de la junta no ha actuat de la mateixa manera que aquesta persona.

ANDORRANA DE L'ANY I A LA LLISTA D'APC / Bardina va ser una de les integrants de la llista d'Andorra pel Canvi (ApC), encapçalada per Eusebi Nomen, a les eleccions generals del 2009. També va ser simpatitzant de Coalició d'Independents, la llista de les comunals d'Andorra la Vella de Rosa Ferrer.

A més a més, l'any 2010 va ser una de les candidates a Andorrana de l'Any per la seva tasca al capdavant d'Adsaps. El guardó el concedia EL PERIÒDIC.

El passat 1 de març, en una entrevista concedida a aquest rotatiu, Bardina lamentava que la crisi hagués tancat l'aixeta de les subvencions per part de l'administració i aportacions privades. «Els comuns abans pagaven els vols dels nens i han rebaixat aquesta subvenció però continuen fent-se càrrec del pagament de les activitats lúdiques durant l'estiu». Bardina explicava que el Govern, «es fa càrrec de totes les revisions mèdiques i després hi ha molt de particular que contribueix. Ara, però, el cost dels vols és el que queda penjat i al que hem de buscar els calés per a que el programa no s'avorti». La presidenta d'Adsaps informava que encara s'havien de pagar 13.000 euros en concepte dels vols dels nens i nenes que van venir l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT