PUBLICITAT

Més policia per dissuadir les prostitutes de la carretera N-145

  • Les dones romaneses tenen els papers en regla, i marxaran aviat, segons els Mossos
EL PERIÒDIC
VALLS DE VALIRA

Periodic
Les dues prostitutes a la carretera de la Seu, dimecres Foto: TONY LARA

Els Mossos d'Esquadra s'han compromès a incrementar la presència a la N-145 per dissuadir els clients de les prostitutes. Tal com va informar l'alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, en la reunió mantinguda ahir amb la policia autonòmica de Catalunya, s'ha optat per aquesta mesura, ja que no es pot actuar directament, i no se les pot multar, però el fet que hi hagi presència policial pot fer enrere els clients de les prostitutes. Tot i així, Mateu va indicar que els Mossos ja havien contactat amb les dues dones romaneses i que tenen els papers en regla, i els havien comentat que marxarien aviat.

Després que els darrers dies s'hagin vist a la carretera N-145 dues prostitutes oferint els seus serveis, l'alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, va manifestar la seva disconformitat i es va reunir amb els Mossos d'Esquadra per demanar la seva actuació. En tractar-se d'una zona de competència de l'estat espanyol, els Mossos no hi poden actuar imposant sancions a les prostitutes, i per tant no se les pot fer fora.

Durant la reunió es va arribar a l'acord d'incrementar la presència policial a la zona. L'alcalde de Valls de Valira va declarar a l'ANA que encara que no s'hi pugui actuar, si els clients veuen els Mossos allà potser es fan enrere i no demanen els serveis de les noies. A més, considera que això també les pot incomodar a elles i pot forçar que avancin la seva marxa, ja que elles mateixes havien anunciat als Mossos que tenien intenció d'estar poc temps a la zona.

RESPOSTA D'INTERIOR / Des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya van indicar que, de moment, no poden fer res més, ja que continuen a l'espera que el Ministeri d'Interior espanyol els doni les competències necessàries per sancionar a les prostitutes que exerceixin a la via pública. L'únic que han pogut fer fins ara és controlar que les noies tinguin la documentació necessària per residir al país, i sembla ser que és així.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT