PUBLICITAT

Catalunya i Andorra sumaran esforços per resoldre problemes comuns

  • El conseller Pelegrí es va entrevistar ahir amb els ministres Camp i Alcobé
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller Josep Maria Pelegrí amb els ministres Jordi Alcobé i Francesc Camp Foto: SFG

El conseller d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí es va entrevistar ahir amb el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el de Turisme i Medi Ambient,Francesc Camp, per «tractar problemes comuns en el marc de les relacions de bon veïnatge». Després d'aquesta primera declaració, Pelegrí va afegir que «hem convingut en la necessitat d'explorar el desenvolupament del Conveni signat el 2009, entre els governs andorrà i català, en diferents àmbits». Pelegrí va reconèixer que «tant el govern català com el govern andorrà són relativament recents, només portem poc més d'un any en funcionament, i ens estem estabilitzant, però hi ha molt bona sintonia».

Pelegrí va enumerar una sèrie de temes tractats com ara el cens d'animals salvates, els parcs naturals, les promocions i els serveis, sense oblidar la garantia alimentària a la qual tot consumidor té dret. I va concretar algunes col·laboracions com la divulgació de les denominacions de qualitat de productes, com poden ser les Denominacions d'Origen o les d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Pelegrí va concloure que «hi ha moltes vies interessants per obrir». Cosa que van ratificar Alcobé i Camp que també van insistir en la necessitat de desenvolupar i concretar el Conveni del 2009 en diferents matèries com ara la flora, la fauna, els espais naturals, l'agricultura i la ramaderia.

Els ministres van afegir que la voluntat de «desenvolupar mecanismes per protegir espècies en perill com ara l'ós bru, el gall de bosc o el trencalós hi és». De la mateixa manera també van afirmar que es vol «intercanviar informació per comptabilitzar els isards tant de la cabana andorrana com de la catalana per optimitzar-ne la gestió». L'intercanvi de dades i d'experiències va ser un dels punts més defensat pels ministres. Alcobé va insistir en l'experiència catalana en la gestió de boscos i l'aprofitament de la massa forestal per a consum energètic, de la qual «podem aprendre molt». I també va referir-se a la gestió dels parcs naturals catalans que «reben moltes visites i són un referent per a nosaltres».

Escola agrària / El ministre Camp va plantejar que l'Escola Agrària de la Generalitat podria ser el detonador perquè la ramaderia recuperés l'atractiu entre els joves andorrans. I va recordar que el procés per obtenir la IGP per a la carn de vedella produïda a Andorra amb criteris de qualitat està en marxa, «Brussel·les ens va demanar un complement d'informació que ja hem enviat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT