PUBLICITAT

Kydland parlarà a la Seu dels cicles econòmics

  • Martí explicarà el procés d'obertura i els altres reptes d'Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Roca, Peralba i Juvillà presenten la Trobada Empresarial, ahir Foto: TONY LARA

Escoltar i debatre amb el premi Nobel d'Economia del 2004, Finn Erling Kydland, és un dels principals atractius de la Trobada Empresarial al Pirineu, que aquest any arriba a la 23a edició. Serà durant el dinar col·loqui que se celebrarà el divendres 8 de juny, acte central, «el més potent» de la trobada, que s'espera que congregui més de mig miler de persones. Així ho va explicar ahir el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Ramon Roca.

En aquest dinar col·loqui també hi participarà el cap de Govern, Toni Martí, que hi ha estat convidat a explicar el procés d'obertura econòmica i els altres reptes que té plantejats Andorra. De fet, el lema de les jornades és justament Nova economia, nous reptes. Roca va argumentar que «no volem parlar més de crisi», doncs no es pot tornar enrere, sinó que cal afrontar «el canvi de realitat i el desplaçament de l'economia». Aquests canvis en la situació mundial plantegen «nous reptes i maneres de treballar», i doncs és en aquest sentit que es planteja la 23a Trobada.

Un dels aspectes més destacables d'aquests canvis és la necessitat de l'ètica empresarial. «Estem convençuts que les grans empreses, sense ètica, no són sostenibles», va declarar el president. Així, per parlar d'aquesta qüestió s'ha convidat a la metgessa i monja del monestir de Sant benet de Montserrat, Teresa Forcades, que pronunciarà la conferència inaugural sota el títol Ètica i capitalisme.

A banda, es compta amb d'altres ponents de renom que parlaran de la compatibilitat de l'austeritat i l'estímul, la futura regulació del món financer, els canvis d'estratègies necessaris, el posicionament de la marca i la competitivitat, i els nous reptes. Així mateix, no hi faltarà la taula rodona amb empresaris d'èxit d'origen lleidatà.

PARTICIPACIÓ ANDORRANA / Crèdit Andorrà ja fa set anys que col·labora en el patrocini d'aquest esdeveniment, i ahir es va renovar el compromís per als propers tres anys. En aquest sentit, el conseller delegat de l'entitat bancària, Josep Peralba, va manifestar que «és una d'aquelles coses agraïdes, que ens agradaria fer més sovint», doncs considera que la Trobada Empresarial al Pirineu «fomenta les relacions entre l'empresariat andorrà i el dels Pirineus». Així mateix, va valorar que l'esdeveniment està consolidat, com demostra que s'arribi a la 23a edició, i que és «pràctic i útil», doncs «cada vegada hi ha més contactes i projectes entre empreses» dels dos cantons de la frontera. Així, tant Peralba com Roca van animar els andorrans a participar una vegada més a les jornades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT