PUBLICITAT

Tres atletes del club Serradells correran l'Ironman de Lanzarote

  • Marquina, Gómez i Castellet s'animen a fer una carrera classificatòria per als Mundials de Hawaii
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra, la sortida de l'Ironman de Zúric en natació que va disputar Gómez. A la dreta, en el tram en bicicleta i una altre foto de Castelelt i Marquina en una marató de l'any passat Foto: CT SERRADELLS

Entre els prop de 1.800 participants que s'esperen en la Triatló de Lanzarote del pròxim 19 de maig tres d'ells representaran Andorra. Pere Marquina, Tommy Castellet i Ferran Gómez, integrants del club Serradells s'aventuren a disputar una de les carreres classificatòries per al Campionat del Món que es farà a Hawaii el 13 d'octubre vinent.

L'objectiu per a ells no serà, en principi, el d'aconseguir un bitllet per a la gran cita mundialista ja que hi han unes quaranta places disponibles, entre els diferents grups d'edat, i en funció del número de participants finals que tingui la prova de l'arxipèlag canari. Entre tant professional d'aquest esport tots tres es centraran en autosuperar-se o arribar a la meta, que ja és massa per a la carrera considerada més dura del circuit mundialista. Aquesta compta amb 3,8 quilòmetres de natació en aigües de Puerto del Carmen, un exigent circuit de 180 quilòmetres en bicicleta i una marató a peu de 42,2 km, amb un total de 2.600 metres de desnivell i en una zona de la illa on les fortes ràfegues de vent són el gran enemic dels triatletes.

GÓMEZ, A BAIXAR DE LES 11 HORES / Ferran Gómez, que actualment resideix a Zúric per motius laborals, és el que més opcions té. Només ha fet una cursa similar, que curiosament va ser l'any passat en la aquesta ciutat suïssa quan ell encara vivia a Andorra. Allà va fer una marca d'11h 5min aproximadament i segons els càlculs s'ha de fer una marca d'entre 9 i 11 hores per tenir opcions de guanyar un bitllet a Hawaii.

Aquesta vegada, però, Gómez, que correrà en la categoria d'entre 25 i 29 anys, no arriba tan preparat per afrontar aquesta Ironman. «Süissa és un país enfocat en l'esport però aquest hivern ha estat horrible, amb temperatures de fins a -25 graus. Fred, neu, pluja... En aquestes condicions és molt difícil entrenar, sobretot condicionat també per les hores que inverteixes en la feina», va explicar. «He alternat entrenaments quan la gent dorm o a la matinada, que és quan tinc temps lliure i gairebé sempre he hagut de fer entrenaments en interior: a casa o al gimnàs». Per a ell córrer és la part que més domina, la que menys és el tram en bicicleta però en general, degut a les menys hores d'entrenament de les que tenia previstes fa que «hagi de tirar més de cap que de forma física».

ACABAR JA ÉS PROU / Pere Marquina, en la categoria d'entre 35 i 39 anys, també s'ha vist condicionat en els entrenaments degut al clima viscut a Andorra des del desembre, quan va començar a preparar l'Ironman de Lanzarote. «Va bé entrenar en alçada, però amb les pluges i nevades han fet que tirem més de gimnàs i la preparació no és tan òptima», va alertar. Ell és novell en una triatló de llarga distància i per això en té prou amb ser finisher, «que ja és d'un mèrit enorme».

UN FINAL MÉS FELIÇ / Tommy Castellet, com Gómez, afronta la segona triatló de llarga distància després de fer la Challenge de Barcelona fa dos anys, en la qual va invertir 12h 45 min en acabar. «Llavors, però, recordo que vaig patir rampes en els últims 20 km. Anava caminant i quan vaig acabar em trobava fatal, sense ganes de res... A Lanzarote intentaré rebaixar la marca però sobretot vull acabar amb una sensació més agradable». Castellet també va parlar de les adverses condicions climatològiques com les culpables d'una preparació insuficient per a l'Ironman. «Sobretot en bicicleta vaig bastant just de quilòmetres», detalla, tot i que amb dues rodes és on millor es defensa. «A més és difícil combinar entrenaments i feina. A entrenar de veritat m'he posat al març» va sincerar-se. Li queden 15 dies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT