PUBLICITAT

«Indignació total» de la FAR per un nou xoc amb Govern

  • Esports fixa el torneig Women's Cup el mateix dia que el dels Petits Isards
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors d'un equip, tristos per una derrota al Petits Isards del 2010 Foto: ORIOL LLAURADO

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va mostrar ahir, a través del secretari general i portaveu, Felip Gallardo, la seva «indignació total» per un nou conflicte amb Govern. Esports va fixar fa uns dies el torneig femení de futbol International Women's Cup el 16 de juny al Camp del Consell, el mateix dia i lloc que la federació de l'oval havia previst acollir el dels Petits Isards.

Gallardo va explicar la versió de la FAR detallant que cada any, cap al setembre, entrega un calendari amb tots els dies que utilitzen el Camp del Consell i que el 16 de juny l'havia marcat com «entrenament» perquè per aquelles dates encara és massa d'hora per determinar un dia concret. «No va corregir l'activitat que es feia i els hem proposat el 23 perquè no tenim més dates. Ells, però, diuen que hi haurà un altre torneig, de veterans», va concretar.

A partir d'aquí el portaveu de la FAR va carregar fortament contra l'Executiu: «El futbol té la gestió de molts camps i nosaltres acceptem que entri al Camp del Consell, que és l'únic que tenim, acceptem retallades, tot i que no compartim la decisió, però per aquí no passem... La base que no ens la toquin. Qui hagi fet això ha traspassat la línia vermella. Els nens es tiren tot l'any entrenant, jugant tornejos fora del país, i un dia a l'any que juguen a casa i que l'esperen amb tota la il·lusió del món ara pretenen que no es faci. No tenim és alternatives perquè al Comunal també ens han dit que no es pot i a Ordino jugar al rugbi en gespa artificial no es pot. Jugarem al Camp del Consell amb noies o sense noies i si volen, que truquin a la policia», va declarar en calent.

BANDERA BLANCA DE CERQUEDA / El secretari d'Esports d'Estat, Jordi Cerqueda, va mostrar-se «molt dolgut» amb aquestes declaracions i va mostrar la bandera blanca: «El Govern té la voluntat d'arreglar aquesta situació i parlaré amb ells per resoldre el tema». Sobre la coincidència de dates Cerqueda va explicar: «Ahir vam reunir-nos amb el president [Vilasetrú] per buscar una solució ja que la FAR no havia dit que hi havia el torneig Petits Isards. Nosaltres ens preocupem per tots els esports per igual, el rugbi no és menys».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT