PUBLICITAT

Els Mossos incrementaran la presència a la N-145 per dissuadir a les prostitutes

  • No es pot actuar directament però el fet que hi hagi presència policial pot fer enrere els clients de les prostitutes

03052012_n145

La presència de prostitutes ha desaparegut aquest dijous a la N145. Foto: ANA/ M.C.
Els Mossos d'Esquadra s'han compromès, aquest dijous al matí, a incrementar la presència a la N-145 per dissuadir els clients de les prostitutes. Tal com ha informat l'alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, en declaracions a l'ANA, en la reunió mantinguda aquest dijous amb els Mossos d'Esquadra, s'ha optat per aquesta mesura, ja que no es pot actuar directament, i no se les pot multar, però el fet que hi hagi presència policial pot fer enrere els clients de les prostitutes. Tot i així, Mateu ha indicat que els Mossos ja havien contactat amb les dues dones romaneses i que tenen els papers en regla, i els havien comentat que marxarien aviat.
Després que els darrers dies s'hagin vist a la carretera N-145 dues prostitutes oferint els seus serveis, l'alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, ha manifestat la seva disconformitat i s'ha reunit amb els Mossos d'Esquadra per demanar la seva actuació. En tractar-se d'una zona de competència de l'estat espanyol, els Mossos no hi poden actuar imposant sancions a les prostitutes, i per tant no se les pot fer fora. 

Durant la reunió mantinguda aquest dijous, s'ha arribat a l'acord per incrementar la presència policial a la zona. L'alcalde de Valls de Valira opina que encara que no s'hi pugui actuar, si els clients veuen els Mossos allà potser es fan enrere i no demanen els serveis de les noies. A més, considera que això també les pot incomodar a elles i pot forçar que avancin la seva marxa, ja que elles mateixes havien anunciat als Mossos que tenien intenció d'estar poc temps a la zona.

Des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya indiquen que, de moment, no poden fer res més, ja que continuen a l'espera que el Ministeri d'Interior espanyol els doni les competències necessàries per sancionar a les prostitutes que exerceixin a la via pública. L'únic que han pogut fer fins ara és controlar que les noies tinguin la documentació necessària per residir al país, i sembla ser que és així.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT