PUBLICITAT

El CSJ lamenta que es dubti de la independència de la Justícia

  • El cap de Govern demana respecte per les institucions i que la Plataforma s'excusi
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants sindicals a la Seu de la Justícia per interposar recurs Foto: TONY LARA

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) lamenta «profundament» les declaracions del representant de la Plataforma de Funcionaris en què es qüestionava la independència del poder judicial en relació a la resolució sobre la denúncia per vulneració de drets fonamentals interposada contra la Llei 2/2012, del 15 de març, de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal.

El CSJ va voler deixar clar a través d'un comunicat que «en cap cas» hi ha hagut «una voluntat expressa» per fer coincidir la resolució judicial amb la data del Primer de Maig, i afegeix que s'ha fet des del «més escrupolós respecte» al procediment legislatiu. L'ens judicial remarcava que s'ha seguit tot el procés i que un cop totes les parts van ratificar les seves respostes, a data 24 d'abril, la Constitució fixa un termini de cinc dies perquè la batlle dicti la resolució, per tant, la data límit s'establia el 29 d'abril. Tenint en compte que era diumenge, la batlle va notificar la resolució l'endemà.

Així, el CSJ lamenta que, per no estar d'acord amb la decisió, s'hagi posat en dubte la independència del poder judicial i la imparcialitat del batlle, i recorda que existeix el recurs ordinari corresponent per elevar el conflicte al Tribunal Superior.

RESPOSTA DEL CAP DE GOVERN / El cap de Govern, Toni Martí, va carregar també contra les declaracions dels portaveus de la Plataforma de Funcionaris. Martí, en declaracions a l'ANA, va mostrar «incredulitat», els va acusar de «fer mal a les institucions» i va demanar-los que s'excusin. Va afegir que «es pot estar d'acord o no [amb la decisió judicial] però hi ha l'obligació d'acatar-la en un estat dret i, sobretot, el que no es pot és fer mal a les institucions andorranes dient que no s'està impartint justícia de forma correcta».

Martí va continuar explicant que des del Govern tenen «la certesa d'haver fet les coses bé», com demostra la resolució sobre el recurs presentat per la retallada dels sous, però va recordar que es tracta d'una primera instància i que els sindicats han anunciat que aniran a una segona instància. Per això va dir que manté «el màxim respecte a totes les decisions de la justícia andorrana», i va afegir que «de la mateixa manera que respecto el legítim dret dels treballadors públics de no estar contents amb la decisió del Govern sobre les retallades del sous i per tant el màxim respecte als que defensen els seus drets, també hem de tenir el màxim respecte al tercer poder d'Andorra».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT