PUBLICITAT

L'Executiu veu "difícil" invertir el 3% del PIB en nova obra pública

  • Bartumeu aposta per afavorir la inversió estrangera i exportar béns i serveis
  • El Govern descarta la creació d'una taula específica per a la construcció
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns operaris treballen en unes obres de construcció. Foto: TONY LARA

El Govern descarta per ara crear una taula de treball específica per tractar la situació del sector de la construcció i, en canvi, aposta per continuar treballant altres línies, com ara afavorir la inversió estrangera en obres al país o bé potenciar els acords amb la Unió Europea, amb l'objectiu d'exportar béns i serveis, especialment als països veïns. Així ho va explicar ahir el cap de l'Executiu, Jaume Bartumeu, que va reconèixer que veu "difícil" que es pugui arribar a invertir el 3% del PIB andorrà en obra pública, tal com demana l'Acoda.

L'Acoda va presentar dimarts a la tarda un document en el qual exposen quina és la situació del sector i llancen un seguit de propostes per frenar la crisi. Entre les mesures plantejades, hi ha la creació d'un grup de treball amb tots els agents implicats. Sobre la creació i la composició d'aquest grup de treball, el cap de Govern va puntualitzar ahir que, en cap cas, no es tractarà d'una de les taules de treball impulsades pel mateix Executiu.

En aquest sentit, Bartumeu va recordar que ja existeix una taula per a la reactivació econòmica que, en aquests moments, "està acabant el seu treball". El mandatari va afirmar que "no es poden anar obrint taules a petició dels representants dels diferents sectors de l'economia, encara que les seves reivindicacions són totes justes i raonables" i prefereix, en canvi, esperar els resultats de la taula existent, que tracta la qüestió des d'una òptica general. A més, Bartumeu entén que la taula proposada per l'Acoda podria moure's en l'àmbit parlamentari, tenint en compte que l'associació s'ha reunit amb els tres grups amb representació al Consell General.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT