PUBLICITAT

Som Telecom es planteja tarifa plana d'Internet mòbil

  • Posa en marxa descomptes en serveis per a empreses del 56% al 75%
L. GARRIDO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de la parapública Andorra Telecom Foto: TONY LARA

Després de lluitar contracorrents amb els qui demanen una tarifa plana de dades pre al mòbil, sembla que Andorra Telecom està disposada a tirar la tovallola. Si bé el seu director, Jordi Nadal, continua refermant que una reducció de les dades quan s'acaba el límit del contracte –com fan a Espanya– és una «desconnexió virtual», ahir ja va donar el braç a tòrcer i va manifestar que la tarifa plana «és una possibilitat de futur». Amb la concebuda retallada en velocitat.

La parapública va millorar notablement el seu servei d'Internet per a telefonia mòbil el passat mes. Paquets de dades de 20 megabytes per mes es van multiplicar fins arribar als 150, amb augments substancials que, segons Nadal, aviat es notaran en les xifres de contractació, ja que els comentaris que han rebut «són molt positius». Ara, però, es plantegen la possibilitat de no cobrar pel servei quan s'acaba el límit contractat –que és de mig euro per megabyte– i establir una reducció de la velocitat. Un sistema que els gestors de la marca Som sempre havien detractat, però que ara reconeixen que es podria establir aviat per la forta demanda que ha tingut. Altre servei que es plantegen, va explicar el seu director, és implantar avisos del consum en temps real perquè el client sàpiga quan s'esgotarà el seu pla de dades.

Estalvi per empreses / D'altra banda, ahir la parapública va presentar novetats als serveis de missatges i substancials rebaixes per a petits empresaris. Pel que fa als servei de missatgeria, les noves modificacions permetran la rebaixa de fins el 66% en el preu del servei SMS Directe. Ara, el servei inclourà una nova modalitat que permet enviaments massius de missatges internacionals a un cost de vuit cèntims d'euro el missatge. La modalitat, destinat al mercat empresarial, possibilita l'enviament simultani de missatges a múltiples destinacions mòbils tan nacionals com internacionals i s'empra generalment en campanyes de publicitat, informació general o comunicació interna, entre d'altres.

En aquest sentit, amb la modificació aprovada, es rebaixen les tarifes un 50%, passant de 0,09 el SMS a 0,03 € a partir dels 167 SMS enviats. S'estableix també un abonament únic de 5 euros, on s'inclou un forfet de 166 SMS mensual. El que si suposa un increment és que, si bé abans l'alta al servei era gratuïta, ara és de 20 euros.

Pel que fa al nou producte destinat a la petita i mitjana empresa, estracta d'una solució via fibra òptica que permet que les PIMES tinguin línies telefòniques més avançades que les solucions tradicionals. Per exemple, podran rebre una trucada a les línies fixes de l'empresa, i els mòbils podran rebre la trucada simultàniament. La modalitat permet estalvis de fins al 75% en trucades a telèfons fixes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT