PUBLICITAT

Andorra debuta en la Copa Davis amb un triomf contra San Marino

  • Hormigo no pot jugar per indisposició i Vila s'ha de vestir de curt en el partit decisiu de dobles
EL PERIÒDIC
SOFIA

Periodic
?Jamba' Poux, es disposa a colpejar de revés en un partit dels Jocs dels Petits Estats de Xipre al 2009 Foto: FAT

Andorra va començar amb bon peu ahir en el grup III europeu de la Copa Davis 2012 que té com a seu Sofia, la capital de Bulgària. Emparellada amb Lituània i San Marino, la selecció que capitaneja Jordi Vila no va fallar contra l'altre petit país, en aquest esport un petit escalafó per sota i com va reflectir el resultat de l'enfrontament, es van fer els deures: 3-1.

L'eliminatòria va començar amb problemes quan encara no s'havia disputat el primer partit. Hèctor Hormigo s'havia fet una llaga en la mà durant l'entrenament de diumenge i ahir, en l'escalfament, es va adonar que no estava en condicions per jugar: «S'ha autodescartat. La ferida el molestava i sap que per jugar aquests campionat has d'estar al 100%», va explicar Vila. La solució d'emergència va ser comptar amb el número 3 de l'equip tricolor, Gerard Florido, que s'havia guanyat el bitllet per a la Davis en ser segon en les dues pools disputades a l'abril per determinar la convocatòria.

Florido va debutar amb una derrota contundent contra un altre jove com és Diego Zonzini, tot i que aquest ja fa uns anys que disputa aquesta competició. El resultat final no deixa dubtes de què només hi va haver un jugador a la pista. 6-1 i 6-0 per al sanmarinès. «Els nervis l'han passat factura en l'estrena davant un jugador millor que ell i també més experimentat. Tots els factors que hi havien han jugat en contra de Florido», va reflexionar el capità tricolor.

Andorra havia de remuntar i la primera pedra per aconseguir-ho la va posar Jamba Poux. S'enfrontava contra Marco de Rossi, una jove promesa de només quinze anys que està destacant com un dels millors de la seva edat en el panorama europeu. L'andorrà, però, va fer ús de la seva experiència per guanyar sense problemes, per 6-2 i 6-1. «A partir del cinquè joc, amb 2-2, Poux va ser molt superior», va resumir Vila. El número 1 andorrà va guanyar els quatre jocs posteriors per endur-se el primer set i en el segon el camí va ser encara més pla.

DOS VETERANS A LA PISTA / Arribava el punt decisiu, el dels dobles, i vista la baixa d'Hormigo –que en principi havia de jugar amb Poux– i el rendiment de Florido Vila va decidir vestir-se de curt. Davant d'ells hi havien Zonzini i Domenico Vicini, capità de San Marino que amb 41 anys –curiosament els mateixos que Vila– va decidir tirar de la mateixa estratègia, basada en donar prioritat a l'experiència, tot i que Vila ho va haver de fer condicionat per les circumstàncies mentre el seu homòleg tenia a tots els jugadors per escollir.

El partit va ser igualat de principi a fi però en els moments decisius va ser millor Andorra, per això només va necessitar dos sets per sumar el punt que els donava el triomf: 6-3 i 7-5. Al primer set Andorra va trencar el servei en el cinquè joc (amb 2-2) i va saber defensar el servei per endur-se el primer parcial. Al segon va haver-hi de tot: «Sempre hem anat per davant però se'ns anava complicant», va admetre Vila. Ara toca un dia de descans i divendres segon i últim partit de la lligueta contra Lituània, la favorita del grup A.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT