PUBLICITAT

Partida plurianual de 500.000 euros per al vial de Sant Julià

  • Els diners són per a l'execució del túnel de la Tàpia, inclosa la retirada de la runa
  • L'Executiu aprova un avenç de fons pel desbordament del riu Montaup
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els efectes del desbordament del riu Montaup. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va activar ahir una partida plurianual de 500.000 euros per afrontar el cost de les obres de construcció del nou vial de Sant Julià de Lòria. Així mateix, el Consell de Ministres va aprovar un avenç de fons per un import de 92.027 euros, destinats a les despeses derivades del desbordament del riu Montaup, el 10 de juliol passat.

La primera de les despeses correspon a una partida plurianual que el cap de Govern va decidir activar a petició del Ministeri d'Ordenament Territorial. La proposta ja ha estat validada per la Intervenció General de l'Administració central, de manera que l'Executiu disposarà d'aquests diners per fer-se càrrec del cost de l'obra que, en aquests moments, s'està executant a la par- ròquia laurediana.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'ahir, Bartumeu va aclarir que els diners són per als treballs que s'estan duent a terme actualment. És a dir, l'import es destinarà a sufragar el cost de construcció del túnel de la Tàpia, que inclou els treballs de foradar el terreny i la neteja de la runa derivada d'aquestes feines.

DESPRÉS DE LA RIUADA
Pel que fa a l'avenç de fons per un import de 90.027 euros, el cap de Govern va explicar que "ja s'han esmerçat 50.000 euros" a les tasques de neteja derivades del desbordament del riu Montaup, a Canillo. Per tant, l'avenç de fons aprovat serveix per regularitzar la despesa feta i afrontar la resta de despeses previstes.

Després de la riuada, les brigades van començar a treballar per netejar els 1.200 metres cúbics de terra, pedres i rocs que la tempesta havia arrossegat i que van provocar el desbordament del Montaup. La inundació del 10 de juliol va afectar el centre històric de Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT