Barça, València i Vila-real, nous campions del Mic d'Andorra

• Al competitiu TIM Pirineus destaca el quart lloc de la selecció tricolor infantil masculina 1
ESCALDES-ENGORDANY

Cerqueda entrega la copa de campió del MIC al Vila-real prebenjamí, ahir a Aixovall. Foto: MATE SPORT

Les dues competicions que han regnat durant aquest pont de l'1 de maig al Principat van arribar ahir a la fase final, en dues competicions de la base de referència en el món del futbol i el bàsquet que han aconseguit omplir els hotels del país amb prop de 15.000 pernoctacions. En els quatre dies de torneig al MIC han hagut més de 750 jugadors, 1.500 acompanyants entre entrenadors i familiars i més de 8.000 pensions dividides en vuit hotels. Tot això, coordinat per 75 membres de l'organització. Els partits s'han jugat en quatre camps diferents: l'Estadi Comunal, l'Estadi d'Aixovall, el camp de Prat del Roure (Escaldes) i el camp d'Ordino. El TIM, unes dates similars tenint present que eren 79 equips –gairebé un miler de jugadors i tècnics– més acompanyants: 7.000 pernoctacions més. Un èxit turístic en tota regla que des de fa dos anys està anant en augment.

En l'esport rei els clubs de referència que voregen el mar Mediterrani han estat els gran triomfadors: Barça, València i Vila-real. En el TIM Pirineus, que comptava amb una enorme competència en totes les categories, cal destacar la quarta plaça de l'equip infantil masculí 1 d'Andorra, que es va quedar a les portes del podi.

El Barça va alçar la copa de campió en la categoria benjamina A del MIC, en imposar-se a l'Espanyol per 2-0. En la benjamina B el títol va ser per al València, que després de l'empat (1-1) va guanyar els blaugranes en la loteria dels penals. L'Espanyol, que també tenia un equip en la categoria prebenjamina, s'ha de conformar amb dues segones posicions ja que els més petits van cedir també davant el Vila-real, en una altra final que es va decidir en els penals. Andorra tenia també presència, però cap equip va poder accedir a les fases finals en un Mic d'Andorra que cada any té més quantitat d'equips i també qualitat.

En el TIM Pirineus queda un bon regust per a la parròquia tricolor amb el quart lloc de la selecció infantil masculina 1, que va perdre en la lluita pel bronze davant l'Hospitalet B (41-46) en una categoria que va tenir en el Terrassa el campió.

Destacar també l'actuació de la selecció premini, que va ser cinquena en una categoria que va guanyar l'Escola Pia Granollers.

En la categoria mini masculina 1 el campió va ser el Súria i Andorra va ser vuitena, en la mini masculina 2 va guanyar el CN Terrassa, en la preinfantil el Safa-Claror va ser primer en nois –Andorra l'onzna– i l'Argentona en noies –Andorra sisena–, en la infantil masculina 2 es va imposar el Joventut les Corts B mentre que Andorra va ser sisena, en la infantil masculina 2 va guanyar las Fuentes i en la femenina, el Safa-Claror A.