PUBLICITAT

Els funcionaris qüestionen la «independència judicial» de la Batllia

  • La Plataforma assegura que anirà fins al final i recorrerà al TS la sentència desfavorable de la llei de les retallades
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els representants dels funcionaris. Foto: TONY LARA

Ja hi ha sentència judicial al recurs presentat pels set sindicats de funcionaris contra la Llei de contenció de la despesa en matèria de personal. El resultat desfavorable pels interessos sindicals, representats per la Plataforma de Funcionaris, ha encès els ànims dels treballadors de l'Administració. La sentència dóna la raó al Govern i al Consell General. Tenint en compte la decisió, i també el moment en què s'ha fet pública –un 1 de Maig, dia dels treballadors per excel·lència–, els sindicats van posar ahir en dubte la «independència judicial de la Batllia», en paraules del portaveu de la Plataforma, Joan Torra. El portaveu va definir la situació com «un insult als sindicats».

Torra va informar que van rebre la sentència a última hora del dilluns 30 de maig. El portaveu va assegurar ahir durant la celebració de les taules de debat en motiu del Dia del Treball que hi han hagut interessos perquè la resolució es fes pública en dates tan assenyalades: «Potser hi ha algun lobby que ha volgut córrer perquè la notícia surti publicada». Cal recordar que la Batllia tenia temps fins al proper 18 de maig per pronunciar-se, i que hi ha desenes de milers de sentències pendents de resoldre's acumulades a la Batllia.

La Plataforma va lamentar que la Batlle instructora del cas «no surti del que va al·legar el Govern» després de la presentació del recurs. Tampoc s'ha tingut en compte la reclamació feta pels funcionaris que no s'havia creat la comissió consultiva, formada, entre d'altres, per representants de funcionaris, i requisit legal previ per fer modificacions d'aquesta magnitud a la llei.

el superior, el proper pas / En qualsevol cas, i passat l'enuig per la sentència, la Plataforma de Funcionaris té la ferma voluntat de seguir la via judicial i presentar properament recurs al Tribunal Superior. I si aquest no els fes cas, recorreran al Constitucional, per defensar uns drets sindicals que consideren que han quedat clarament vulnerats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT