PUBLICITAT

Obertes les matriculacions per estudiar odontologia

  • Les classes començaran el 17 de setembre i es faran a l'antic Hotel Cassany
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Simulació de l'interior de les instal·lacions de la Universitat de les Valls, a l'antic hotel Cassany. Foto: EL PERIÒDIC

Finalment, i després d'un frustrat intent de començar els estudis aquest curs que ja expira, la Universitat de les Valls obrirà les seves portes el proper mes de setembre. Oferirà un bàtxelor d'odontologia de tres anys, i posteriorment un màster de dos. El centre universitari ja ha obert el període de matriculacions, les quals es poden realitzar a través de la seva pàgina web: www.udv.ad.

No es tracta en cap cas d'uns estudis barats. El cost de la matrícula puja als 2.500 euros per curs i cada crèdit de les assignatures costa 250 euros. En resum, el cost de la carrera sencera està al voltant de 87.500 euros, el que representa 17.500 euros per any cursat complet.

Els alumnes que superin els cinc cursos obtindran el Grau en Odontologia, validat per l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior. Pel que fa al pla d'estudis, fonts del centre van assegurar que s'ha volgut concentrar una quantitat important d'hores de pràctiques. La Universitat de les Valls ha integrat un total de 85 ECTS, és a dir, unes 2.550 hores. El que encara no han deixat clar és on es faran les obligades estades formatives tutelades en centres odontològics andorrans acreditats.

A l'inici del projecte, i tenint en compte que la Universitat de les Valls encara no disposava de seu i instal·lacions per a poder fer les classes, els seus impulsors, la família Garcia Ricard, van sol·licitar el lloguer d'una sala del Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Es tractava d'una situació provisional mentre s'adequaven unes noves instal·lacions al que encara és l'Hotel Cassany, a l'avinguda Meritxell, 28, just davant de Pyrénnées. Però el retard en l'arrencada de la universitat ha permès anar adequant les instal·lacions del Cassany, que ja són les que s'utilitzaran a partir del 17 de setembre, dia de l'inici de les classes.

En total hi haurà quatre plantes, i a més del campus universitari, també s'ha previst espai per a residència d'alumnes, tot i que no entrarà en funcionament fins al setembre del 2013. Mentrestant, els directius de la universitat han negociat preus amb varis hotels propers al campus, –entre 350 euros i 550 euros–.

Es tracta d'unes instal·lacions amb capacitat per a 28 alumnes per curs. Disposen de sales de treball pràctic amb simuladors virtuals i instrumental específic, un laboratori de pròtesis, una biblioteca i una aula dedicada exclusivament als treballs dirigits.

Pel que fa al professorat, a la web de la universitat s'assegura que tots tenen «una llarga experiència docent en relació amb les ciències odontològiques i també en totes les àrees d'especialització del títol». És a dir, parlem de professorat que no prové en el seu gruix principal d'Andorra. Així mateix, també hi haurà un grup de professors que actualment duen a terme la seva activitat en centres odontològics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT