PUBLICITAT

La família del jove que van matar a la gasolinera protesta

  • Es manifesten al carrer per demanar «justícia» per la llibertat dels detinguts
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Familiars i amics, a les protestes al carrer d'ahir. Foto: ANA / A. R.

Familiars i amics del jove mort per un apunyalament en una benzinera de Santa Coloma, José Luis Pereiras Fernández, van sortir ahir al carrer en primer de maig per «reclamar justícia» després que la batlle instructora del cas va deixar aquest dilluns en llibertat el resident peruà processat com a suposat autor de la ganivetada, tal com apuntava ahir Andorra Televisió. La germana de la víctima, Lucía Pereiras, va declarar que no es creu la versió de la forense segons la qual la ganivetada va ser producte d'un forceig.

Només Justícia / «El meu germà va morir com un gos» va dir la germana de la víctima, a més de reclamar que «només volem justícia». Va afegir la necessitat «que posin a gent competent» en la instrucció del cas i que fins ara «hem estat callats, però que ara començarem a actuar».

A la manifestació hi van assistir una trentena de persones. La marxa es va iniciar a la plaça del Poble, encapçalada per una pancarta que deia «Només volem justícia» i una foto del difunt, i va continuar per les avingudes Meritxell i Carlemany.

Va ser ahir, precisament sense manifestacions pel dia dedicat al treball, quan les tres desenes de persones van decidir manifestar el seu enuig envers al decisió de la batlle que instrueix el cas de posar en llibertat el resident peruà processat com a suposat autor de la ganivetada, informa l'ANA.

L'alliberament es produeix després de considerar un segon informe forense que conclou que la l'apunyalament va ser no voluntari o només accidental.

Darrera de la pancarta i la foto de la víctima, els familiars i amics van sortir de la plaça del Poble d'Andorra la Vella i amb crits i xiulets es van manifestar per les avingudes Meritxell i Carlemany. La mare de José Luis Pereiras anava amb un megàfon pel qual esgrimia les raons de la manifestació. Es podien escoltar frases com «assassí», «vuit mesos sense el meu fill» o «només volem justícia». Molta gent que passejava per allà va interessar-se pel cas i la mare de la víctima va repetir continuament entre crits «al meu fill me l'han matat», per tornar a demanar justícia.

Lucía Pereiras, com germana, va recalcar que se sentien «impotents» i que no entenien que la batlle no hagués esperat al final de la instrucció. «De fortuït no en va tenir res», va explicar en relació a la sentència que declara que la víctima va morir sense intenció per part dels atacants. Lucía Pereiras va afegir que «mai he vist ningú que hagi mort d'una ganivetada de forma fortuïta».

La germana del difunt va reclamar «que posin gent competent» instruint el cas i que si «fins ara hem estat callats, a partir d'ara començarem a actuar». «No volem fer mal a ningú», va concloure, «ja prou que hem callat, només volem justícia».

El darrer acusat que hi havia pel cas va sortir al carrer aquesta setmana, ja que al passat Nadal es va deixar en llibertat al que va posar en joc la navalla. D'aquesta forma, el cas sembla que es vol tancar amb l'accidentalitat com a principal motiu pel crim.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT