PUBLICITAT

Els ajuts per al lloguer creixen fins als 1,4 milions d'euros

  • L'establiment del llindar econòmic es tindrà en compte per poder rebre les subvencions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Promocions de pisos en lloguer a La Massana, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA

A partir d'avui sobre una nova convocatòria d'ajuts del Govern a l'habitatge de lloguer per a l'any 2012. Una nova subvenció pública que comptarà amb una dotació de 1,4 milions d'euros, el que suposa un increment del 17% respecte al 2011.

A més de l'augment en aquesta subvenció, que mostra la forta intenció de l'Administració per potenciar aquest model, també es troben modificacions al reglament que regula aquestes subvencions amb canvis com l'eliminació de la presentació sistemàtica de les sol·licituds d'informació bancària. També amb l'establiment del llindar econòmic de cohesió social com a paràmetre a tenir en compte per accedir a aquestes ajudes.

Un milió més que al 2011 / Avui dimecres surt recollit al BOPA la convocatòria per accedir en aquestes subvencions per al lloguer d'un habitatge. Amb aquest import total disponible per a les ajudes periòdiques d'1,4 milions d'euros, es supera notablement les dotacions de 1,19 milions del 2011.

El Govern va indicar que, de la dotació total per l'exercici passat, se'n van atorgar finalment 1.17 milions.

D'altra banda, l'Executiu reservarà 29.875 euros per als crèdits a l'emancipació i 23.850 euros en el cas dels crèdits finança per accedir a un habitatge de lloguer. En aquest àmbit, l'any passat es van atorgar 21.500 euros en la primera modalitat i 14.000 en la segona modalitat, encara que en aquest darrer cas les convocatòries continuen obertes.

Segons informa el Govern avui mateix en el butlletí oficial, les sol·licituds per a les subvencions estarà oberta des d'aquesta setmana fins al primer de juny. El termini per demanar els crèdits a l'emancipació i els crèdits per accedir a un habitatge de lloguer es perllongarà fins el 31 d'agost o fins a esgotar la disponibilitat econòmica. Es traca de noves alternatives per posar en marxa un altre model econòmic per posar en marxa el sector immobiliari.

Canvis en el reglament / En el BOPA es recoïen també alguns canvis en el reglament que regula aquests ajuts al lloguer. La primera modificació és l'eliminació de la presentació sistemàtica de les sol·licituds d'informació bancària per acreditar que es compleix el requisit d'estalvis.

Segons el butlletí, a partir d'ara es demanarà declaració jurada i la comprovació es farà aleatòriament en el procés de comprovació de dades. A més, s'avança un mes i mig l'obertura de la convocatòria per fer-la coincidir amb la presentació dels rebuts de lloguer per aquells que ja són beneficiaris de la subvenció.

Per últim, els llindars per accedir a les ajudes passaran a expressar-se en funció del llindar econòmic de cohesió social (LECS), «una referència objectiva per determinar quan es considera que una persona o unitat familiar de convivència necessita aquesta ajuda econòmica», va voler indicar el Govern. Tot i aquest canvi, el llindar per a les subvencions es manté pràcticament invariat (de 13.740 euros anuals a 13.817,23 euros).

Els principals actors econòmics del país fa temps que reclamen una major implicació en models diferents al sector immobiliari. Amb la construcció parada, que va caure un 16% en assalariats segons dades de la CASS, i les vendes de pisos aturades, les alternatives passen per noves solucions com és el lloguer en comptes de la compra. També s'aposta per la rehabilitació d'habitatges, que també es demana siguin subvencionades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT