PUBLICITAT

Els cònsols van presidir la diada

  • Mas afirma que els comuns enllestiran les modificacions a la Llei del sòl abans l'estiu
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un centenar de persones degusten l'aperitiu davant l'església de Sant Jaume al bosc de les Allaus, ahir. Foto: TONY LARA

El cònsol d'Encamp, Jordi Mas va explicar ahir que el text de modificació de la Llei del sòl estarà enllestit abans de l'estiu. La feina iniciada pels cònsols de les set parròquies i els respectius tècnics d'urbanisme hauria de concretar-se en «un parell de reunions més», amb l'objectiu de fer arribar un text consensuat a Govern abans de l'estiu. El text recollirà les propostes de modificació consensuades per tots els comúns i de fet, en la propera reunió de cònsols, prevista per la setmana que ve a Andorra la Vella, «ja s'avançarà molt».

Jordi Mas també va qualificar la reunió de cònsols per a treballar la modificació de la Llei del sòl com una trobada de «recopilació d'informació provinent de cada comú i de planteig dels grans eixos de modificació», sobretot en aquells comuns com el de Sant Julià de Lòria que aquest any han de renovar el pla d'urbanisme.

Sant Jaume dels Cortals

Jordi Mas, va fer aquestes declaracions en el marc de la diada de Sant Jaume dels Cortals que es va celebrar ahir, 1 de maig a la capella del bosc de les Allaus, als Cortals d'Encamp. La diada és una tradició recuperada des que el 1999 es va inaugurar la nova capella. La celebració, a la que hi va assistir un centenar de persones, va consistir en una missa i un aperitiu. A més dels cònsols, Jordi Mas i Jordi Torres i els consellers del Comú d'Encamp, també hi va assistir el conseller general socialdemòcrata David Ríos.

La nova capella dedicada a Sant Jaume el Menor i Sant Felip és un edifici modern integrat a l'entorn, prop del serrat de Sant Jaume, lloc on es troba l'antiga església dedicada als mateixos sants, de factura preromànica. L'edifici s'obre al paisatge de la vall dels Cortals a través d'un immens finestral. A pocs metres de l'església hi ha el petit campanar de torre amb la campana Cortalana.

Patró dels joves

El santoral estableix que el dia de Sant Jaume Menor i Sant Felip, apòstols, és el 3 de maig. Segons la veu popular, Sant Felip era el més petit de tots i semblava un noiet. Per això la mainada el tenia per un d'ells i l'invocava contra els cops de roc i les batusses. Sant Jaume Menor o Sant Jaumet el veneraven els abstemis perquè, segons la tradició, no va provar mai una sola gota de vi. En canvi, els beverris el denigren per haver estat tan ase de morir sense conèixer el goig de beure'n. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT