PUBLICITAT

Roberto Heras vindrà a la Multisegur-Volta als Ports 2012

  • L'organització també pensa en 'Purito' Rodríguez, Ajram i d'altres de renom entre els quals hi serà Tudel
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Roberto Heras ?dorsal 1, a la dreta? travessa la línia d'arribada de la primera etapa de la Milenio Titan Desert by Gaes 2012, el diumenge passat. Foto: MILENIO TITAN DESERT BY GAES 2012

La Multisegur-Volta als Ports que organitza l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA) vol donar un salt qualitatiu de cara a l'edició del 2012 i compta amb un llistat de corredors de renom internacional per dotar-la de més interès internacional. Ara mateix, a dos mesos de la competició –es farà l'1 de juliol– hi ha pràcticament confirmada la participació de Roberto Heras. L'ACA ha mantingut contactes amb el tres vegades campió de la Vuelta a Espanya i tan sols falta la inscripció per escrit, tot i que està aparaulada la seva presència a la línia de sortida. «És casi segur que vindrà, en un 95%», va assegurar el director de la prova, Gerard Riart. Heras és ara lluitant pel triomf en la Titan Desert i quan torni donarà una resposta.

Riart també té confirmada l'assistència de Raúl Hernández –tres vegades campió de Catalunya en descens i tercer a la Titan Desert del 2008 que aquest any buscarà repetir podi en la carrera africana de BTT– i la referència femenina d'Andorra, Ariadna Tudel.

D'altres noms suculents que té en ment l'ACA són ‘Purito' Rodríguez, que pròximament correrà el Giro i segons com acabi decidirà si va al Tour de França. «Si opta per no anar-hi li oferirem que vingui a córrer la Volta als Ports», va assegurar ahir Riart. Les opcions de que vingui el corredor de Katusha si no corre al país veí del nord són realment altes, ja que és un fanàtic declarat del Principat que fins i tot té residència i manté unes relacions excel·lents amb l'ACA. Vingui ell –si la resposta acaba sent afirmativa serà sens dubte el gran favorit per al triomf en la categoria masculina o no de tota manera s'espera que pugui venir algun altre integrant del seu equip.

Altres noms a sobre la taula són els de Ruth Moll –referència a Espanya en BTT–, Sergi Escobar –recent campió de Catalunya elit– i el mediàtic Josef Ajram, company de Tudel en la Titan Desert en la categoria duet mixt, molt arrelat a Andorra. El que està clar és que aquesta cursa, que anys anteriors va comptar amb la presència de famosos com Melcior Mauri o Xavier Florencio, vol que a partir d'ara aquesta sigui la tònica: millors i més corredors.

OBJECTIU: 400 INSCRITS / Un altre gran repte per a la Vola als Ports és la d'aconseguir arribar als 400 inscrits. L'edició del 2011 va aplegar prop de 200 participants, per tant el repte és el de doblar aquesta xifra, fins ara la més alta en participació.

Per aconseguir arribar a aquesta xifra l'ACA aposta per les xarxes socials, per la publicitat en revistes especialitzades i mitjançant tríptics en diverses botigues de ciclisme, en les principals marxes cicloturistes i curses ciclistes de l'entorn d'Andorra, i en les seus dels patrocinadors a més de la de l'entitat que presideix Pau Iglesias.

A més l'ACA s'ha encarregat d'oferir una informació complementària per als corredors, amb tota la oferta turística centrada en els hotels, comerços i diferents establiments del Principat. A més s'ha fixat la Crono d'Ordino del Campionat d'Andorra de contrarrellotge per al dia abans, com un atractiu més.

Així doncs, aquesta prova de 35 anys d'història seguirà endavant un any més, tot i que a finals de març l'organització s'havia plantejat anul·lar-la després que Andorra Turisme decidís apostar per l'Etape, una marxa cicloturista per a la qual hi invertirà 50.000 euros. La Volta als Ports, que l'any passat va rebre 5.000 euros de l'entitat que presideix Betim Budzaky, en rebrà 3.000 en el 2012 que es destinarà principalment a publicitar la prova.

CANVI DE RECORREGUT / Un altres dels punts per dinamitzar la 35a edició de la cursa de l'ACA és variar el recorregut. Si en els últims anys el final ha estat ha Engolasters, aquest estiu la idea és donar-li un aire més promocional amb una arribada a la Coma d'Arcalís, un port més mediàtic a nivell internacional.

Es mantindran, aixó sí, les dues opcions de recorregut: un llarg d'uns 110 quilòmetres pujant per la Rabassa, la Comella, Canillo i el Coll d'Ordino com a punts principals i un altre de més curs –80 km.– en el qual s'evitarà la pujada a la Rabassa. Totes dues opcions de recorregut tindran sortida en l'avinguda de Santa Coloma de la capital.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT