PUBLICITAT

BPA justifica amb «la tecnologia» la taxa per pagar amb targeta

  • L'entitat recorda que aquestes comissions són normals a tots els països
L. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un pagament amb targeta, en una imatge d'arxiu. Foto: TONY LARA

El director general de BPA, Joan Pau Miquel, va defensar ahir la comissió bancària a les transaccions de plàstic que van posar en funcionament les entitats financeres el mes passat. Després de la polèmica originada pel 0,5% carregat als pagaments amb targeta –amb crítiques que van portar als bancs a carregar la taxa només als rebuts de més de 30 euros–, els bancs havien guardat silenci en relació en aquest tema. Ahir, Miquel va trencar aquesta tendència i va parlar públicament en defensa d'aquesta mesura.

El director de l'entitat escaldenca va estimar que els requeriments tecnològics que s'exigeixen per poder processar els pagaments són costosos. I es va escudar en que per poder-se mantenir al dia requereixen unes «inversions molt significatives».

«Al món es fan moltes transferències i s'ha de buscar una fórmula per mantenir el sistema i processar els pagaments», va explicar Miquel, que també va dir que «els bancs andorrans podrien no oferir els serveis necessaris» en cas de que no rebessin uns ingressos derivats d'aquest procés.

El màxim dirigent de l'entitat bancària va recordar que tots els països tenen comissions pels pagaments amb targeta, i que «no és només un sistema imposat a Andorra, es fa a tot el mon». I en relació a si ara era el moment idoni per posar-lo en marxa, va explicar que «es podria haver fet abans», per tractar de trencar tota relació amb la crisi i la feblesa econòmica.

Joan Pau Miquel va assegurar que entenia que «hi puguin haver discrepàncies» pel cobrament d'aquesta comissió, però arriba un moment que és important visualitzar aquest fet i que no és extraordinari a Andorra i està generalitzat als països del nostre entorn.

La taxa va ser de gran polèmica i fins i tot el Govern va posar cullerada allà, demanant als bancs la seva eliminació. Finalment, es va acabar de tancar el tema sense carregaments pels pagaments inferiors a 30 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT