PUBLICITAT

Macrojudici pel cas de blanqueig de diners amb un policia implicat

  • La vista oral contra la xarxa s'allargarà durant quatre dies, del 19 al 22 de juny
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels vehicles comissats durant l'operació policial. Foto: EL PERIÒDIC

Després que la setmana passada fos ajornat el judici pel blanqueig de diners procedents del narcotràfic en el qual estan implicats un policia i el seu germà –ambdós a la presó– a banda de set persones més, la vista es reprendrà el dia 19 de juny, però no serà un judici normal, sinó que s'allargarà durant quatre dies, fins el dia 24, el que converteix en un dels judici més llargs –no el més llarg de tots– dels que s'han celebrat a Andorra.

El judici per blanqueig de diners que s'havia de celebrar la setmana contra nou persones, entre les quals un agent de policia, es va haver de suspendre per una qüestió prèvia presentada per les defenses sobre la composició del tribunal. Els lletrats van posar en dubte la imparcialitat d'alguns dels seus membres, que havien participat en autes previs de la mateixa causa.

El tribunal va estimar en part la qüestió prèvia plantejada per la defensa i va decidir suspendre la vista fins al mes de juny. Així mateix, se substituirà la presidència del tribunal.

42 anys de presó / Els processats s'enfronten a peticions de presó que sumen un total de 42 anys i a 39 milions d'euros de multa. Concretament per a l'agent de policia empresonat des que es va desarticular la xarxa el novembre del 2010, la Fiscalia demana una pena de sis anys de presó en el seu informe preliminar. Per al principal encausat, el germà de l'agent, el Ministeri Públic sol·licita una pena de fins a set anys de presó.

L'agent va ser detingut el novembre passat, acusat d'un delicte contra la funció pública i la justícia. El delicte està vinculat a un cas de blanqueig de diners.

L'agent va ser detingut amb el seu germà, en el marc d'una operació més àmplia contra un entramat de blanqueig de diners, dins del qual estaria involucrat, suposadament, el policia.

En la xarxa, a banda de l'agent, estaria involucrada gran part de la seva família.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT