PUBLICITAT

El Govern confia poder signar el CDI amb França abans del 17 de maig

  • El conveni homol·loga l'esquema fiscal que s'està aplicant a més de l'IRPF
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres de la Comissió Legislativa de Política Exterior, amb Saboya al centre, ahir. Foto: M. C.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va informar ahir que el Govern confia en poder signar el conveni de no doble imposició (CDI) amb França abans del 16 o 17 de maig, per fer-ho amb l'actual Executiu francès encara en funcions. Així, el ministre considera que el CDI podria entrar en vigor per l'exercici 2013, tot i que les eleccions legislatives al país veí poden suposar «un petit obstacle» i retardar-ho.

Saboya va exposar ahir als membres de la Comissió Legislativa de Política Exterior «totes les particularitats» del conveni, ja que considera que la primera lectura detallada calia fer-la amb els grups parlamentaris. Els socialdemòcrates, però, van criticar que en aquesta primera posada en comú el ministre no els hagués facilitat el text: «És la primera vegada que assisteixo a la presentació d'un acord internacional i que no se'ns dona el text», va lamentar el president del Grup Parlamentari Socialdemòcratat, Jaume Bartumeu.

Amb tot, Saboya va indicar que els el faria arribar ahir mateix per correu electrònic. Una resposta que per la majoria demòcrata denota «eficiència i eficàcia i no mala voluntat de no transmetre informació», va afirmar el conseller general Miquel Aleix.

El conseller demòcratat Aleix va valorar molt positivament el «treball importantíssim» fet «amb molt poc temps» i va desitjar que sigui un primer pas per signar un acord amb Espanya aviat i fer «cada dia la nostra economia i el nostre país més competitiu».

Saboya va assegurar que l'acord permetrà a les empreses andorranes que prestin els seus serveis al país veí ser competitives. A més, el conveni porta implícita «l'homologació efectiva de l'esquema fiscal que s'està posant en marxa». Però no només queda reconegut el marc fiscal existent sinó que també s'ha pogut negociar el reconeixement dels impostos sobre les rendes a venir. És a dir, que l'Executiu francès assumeix d'inici el proper IRPF i els impostos que gravin les rendes en el futur, va detallar Saboya.

El titular d'Afers Exteriors també va remarcar davant la comissió que s'han assolit tipus de retencions «suficientment competitives» i que no s'han afegit noves modalitats a l'acord d'intercanvi d'informació fiscal, va informar l'ANA.

més convenis amb països europeus / A més del CDI amb França, el Govern té dos processos més oberts: amb Espanya i Portugal. En el primer cas, Saboya va indicar que ja hi ha «un intercanvi epistolar» i s'ha fet un pas més formal per demanar l'inici de les negociacions. En el segon, l'ambaixadora d'Andorra a França i Portugal, Maria Ubach, ha mantingut una trobada aquesta setmana amb l'Executiu lus per manifestar la voluntat d'encetar els tràmits.

La voluntat és seguir signant acords amb països «de l'entorn europeu», però «també de més enllà», va assegurar Saboya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT